20211208 28718De bouw van het nieuwe zwembad van Zoetermeer is vandaag officieel gestart met het slaan van de eerste paal. Wethouder Ter Laak van sport mocht hiervoor plaatsnemen in de cabine van de grote heimachine en eigenhandig de eerste paal plaatsen.

20211208 28735Ingeborg ter Laak: "Ik ben vandaag een heel trotse en blije wethouder! Dit is het eerste project waar ik mee begon al wethouder en we hebben keihard gewerkt om de bouw van het zwembad mogelijk te maken. Het is altijd een heel proces van de eerste plannen tot de eerste paal, wat mensen veel te lang duurt. Maar nu zijn we begonnen en kunnen we hopelijk in de zomer van 2023 zwemmen in een prachtig nieuw zwembad!"

Het nieuwe Zoetermeerse zwembad wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd. Ook moet het zwembad voor iedereen toegankelijk zijn en goed bereikbaar. Over de toegankelijkheid van het zwembad heeft de toegankelijkheidsraad meegedacht en adviezen gegeven. Ter Laak: "Zoetermeer krijgt straks het allereerste zwembad met een voorziening voor blindengeleidehonden. Zij hebben straks een eigen plekje om te rusten als hun baasje aan het zwemmen is."

 eerste paal zwembad  20211208 28686

Veel voorzieningen

Het nieuwe zwembad krijgt veel voorzieningen, die zorgen dat het bad veelzijdig inzetbaar is. Zo komen er 8 wedstrijdbanen voor het wedstrijdzwemmen, maar ook drie glijbanen, een speciaal bad voor kinderen en een ligweide bij het buitenzwembad. Het zwembad krijgt ook een speciale waterspeeltuin buiten, die gemaakt wordt door het Zoetermeerse bedrijf Watergames and more. Ter Laak: "Dit bedrijf plaatst overal ter wereld waterspeeltoestellen en we zijn er bijzonder trots op dat ze dit nu ook in hun eigen stad, Zoetermeer, kunnen gaan doen."

Gert-Jan Vermeulen van Vaessen BV is verantwoordelijk voor de bouw van het Zoetermeerse zwembad. Het bedrijf heeft al veel ervaring in het bouwen van zwembaden en is blij met de samenwerking met de gemeente Zoetermeer. Vermeulen: "Dit wordt echt één van de betere zwembaden van de regio, met veel mogelijkheden op zowel recreatief als op wedstrijdniveau. Wij gaan ervoor om het zwembad vóór de zomer van 2023 op te leveren!"

Het bouwbedrijf is daarbij natuurlijk wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de materialen die benodigd zijn voor de bouw.

 20211208 28703  20211208 28722
 Vrijwilliger van de reddingsbrigade Wethouder Ter Laak (rechts) met de leidinggevenden van Vaessen BV

Verenigingen betrokken bij bouw

Wethouder Ter Laak: "Vanaf de start van de plannen is steeds intensief overleg geweest met de verenigingen, zoals zwemverenigingen en de reddingsbrigade, die het bad gaan gebruiken. Ik heb gehoord dat er wat zorgen waren bij de verenigingen, maar ben vol vertrouwen dat we daar in goed overleg uit gaan komen."

Een zorg van de verenigingen was dat er straks mogelijk weer een tekort aan zwemwater zou komen, maar volgens Ter Laak is dat nu nog niet te zeggen. Het zwemwater is nog niet verdeeld en gesprekken met alle betrokken verenigingen hierover lopen nog.

 

 

-advertenties-

-goede doel-