Group of young volunteers in park. They are planting a tree seedling.In de rubriek 'Idee van de week' telt jouw mening en zeker ook jouw idee. Iedereen kan meedenken en samen zijn we de grootste denktank van Zoetermeer. Vandaag het idee: Gratis boom.

Bomen zijn heel nuttig. Ze nemen CO2 op, zijn van belang bij het bestrijden van hittestress, brengen schaduw en verkoeling en houden water vast in droge tijden. Bomen dragen zo bij aan een gezonde, groene, frisse en mooie leefomgeving. De Natuur en Milieufederaties hebben in 2020 het 'Plan Boom' gelanceerd. Dit plan houdt in om in de periode 2020 –2024 in Nederland 10 miljoen bomen te planten.

De gemeente Den Haag heeft inmiddels in het kader van Plan Boom 1.400 gratis bomen uitgedeeld om te planten op particuliere grond. Van gouden regens, eiken- en amberbomen tot tamme kastanjes, lijsterbessen en Japanse magnolia’s. Het voordeel van het planten op particuliere grond is dat bomen hier vaak meer ruimte hebben en iets verder weg staan van wegen of bebouwing, waardoor ze beter kunnen groeien en langer leven.

Laten we als groene stad het goede voorbeeld van Den Haag volgen.

Idee: gemeente Zoetermeer geef in het kader van Plan boom 1000 bomen weg!

Indiener: Peter Vergers, Zoetermeer

Heeft u een goed idee? Aarzel dan niet en stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meepraten over ons idee van de week kan op onze Facebook Zoetermeer Actief

-advertenties-

-goede doel-