Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De Booster.

 

vaccinatie SilverdomeEr is momenteel veel kritiek op een minister die in naam jong is, maar door zijn lange werkdagen en crisisdiensten er niet meer zo jong uitziet. Het is ook erg gemakkelijk om aan de wal te staan en roepen dat er verkeerd wordt gestuurd. Zo ook voor mij maar dan richting gemeente Zoetermeer.
De booster, inmiddels heeft iedereen al een paar weken de tijd gekregen om dit pseudoniem voor derde prik uit zijn hoofd te leren. Dus misschien wel evenzovele weken heeft de gemeente de tijd gekregen om uit te kijken naar een geschikte locatie want je kunt toch wel bedenken dat die prik ooit gezet zal moeten worden. In de ziekenhuizen wordt de neuscorrectie uitgesteld, een fotootje kan wel een weekje later, Botox voor de lipjes kan eigenlijk niet wachten, maar de oogcorrectie is gelukkig al wel gedaan. En als de operatie niet dringend noodzakelijk is binnen zes weken, maken ze er acht van met de nadruk op: voorlopig…

Operatiekamers leeg maken, mensen afbellen en tumoren laten zitten. Het is tenslotte code donkergrijs. Dus liever niet maar als het echt moet is het zo geregeld. Doch even een willekeurige sporthal leegregelen schijnt plotseling een probleem te zijn. Dan maar voorlopig twee dagen het stadskantoor openzetten voor die boosterprik.
En als jij zo jong niet meer bent en die ene brief voor jou is wel geregeld, vergeet dan je mondkapje niet! Anders moet je over twee weken maar weer eens terugkomen. Euh…waar? Tja.
Even Apeldoorn bellen.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-