handhaving 4In oktober 2020 heeft het college toegezegd in gesprek te zullen gaan met bewonerscommissies en bewoners van verschillende wijken om overlast in de wijk te bespreken. Drie wijken, Oosterheem, Buytenwegh en Meerzicht, kampen met overlast in de wijk.

In april 2021 hebben voor deze wijken de overleggen met de bewonerscommissies en professionals plaatsgevonden. Op 7 juli (online) en op 13 oktober zijn de bijeenkomsten voor inwoners uit de wijken Oosterheem en Meerzicht gehouden. De bijeenkomst voor inwoners uit de wijk Buytenwegh zou op 18 november 2021 plaatsvinden, maar kon niet doorgaan door de coronamaatregelen. De bedoeling is dat de bijeenkomst in Buytenwegh alsnog plaats zal vinden in januari 2022.

 

Wijkverkeerswerkgroepen

Ook de wijkverkeerswerkgroepen hebben te maken met de coronamaatregelen, de bijeenkomsten liggen al stil vanaf maart 2020. Er is geprobeerd om digitale bijeenkomsten op te starten, maar dit bleek niet succesvol aldus de gemeente.
Elke wijk in Zoetermeer heeft een wijkverkeerswerkgroep, zes in totaal, en de groepen kwamen drie keer per jaar bijeen om verkeerskwesties en problemen in de wijk te bespreken. Wanneer de wijkverkeersgroepen weer starten is door COVID niet bekend.

Zó! Zoetermeer stelde schriftelijke vragen over de wijkverkeersgroepen en klachten over te hard rijden. Wethouder Iedema antwoordt hierop dat het de taak van de politie is om regelmatig te controleren op snelheid. Landelijk zijn op dit moment ontwikkelingen om BOA’s in te zetten voor snelheidscontroles, dit zal de capaciteit voor controles verhogen.

Ook is er een meldingssysteem via de gemeenteapp Zoetermeer waar bewoners kunnen melden of er te hard gereden wordt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-