Schermafbeelding 2021 12 06 om 12.08.45 copyDe Zoetermeerse zangers Benjamin van Waaij en Jay in den Bosch hebben afgelopen vrijdag hun gezamenlijke kerstnummer, 'Christmas lover' uitgebracht. Het nummer is het eerste gezamenlijk project van de jonge zangers, die beide al een eigen muziekcarrière hebben.

Het Engelstalige nummer en de muziek is geheel door de jongens zelf gemaakt en geproduceerd, net als de bijbehorende clip. De boodschap die ze met het nummer willen overbrengen is, dat niemand alleen hoort te zijn. Jay: “In de maand vol gezellige dagen voor kerst en de kerstperiode zelf wil je die met mensen door brengen. Niemand hoort alleen te zijn in die periode dus moeten we op elkaar letten, juist om vereenzamen te voorkomen. En met de feestdagen die eraan komen willen we die boodschap overbrengen.” Het idee om iets te maken voor de feestdagen kwam van de zangdocente van Jay. ”Ik kom elke week met nieuwe muziek en teksten binnen bij zangles. Mijn zangdocente vroeg op een gegeven moment, waarom maak je geen kerstnummer? ”, vertelt Jay enthousiast. Jay maakte de muziek en liet deze aan Benjamin horen met de vraag samen het nummer te schrijven en verder af te maken met als resultaat ‘Christmas lover’. De samenwerking voor het nummer verliep zo makkelijk en soepel dat de jongens een vervolg niet uitsluiten. Er liggen al wat plannen klaar, maar ze werken ook allebei nog aan hun solocarrière.

Naast de gedeelde passie voor muziek zijn de jongens ook beste vrienden van elkaar. De vriendschap is ontstaan na een interview van Jay met Zoetermeer actief. Jay: “Ik had vorig jaar een interview met Monica van Zoetermeer actief over mijn eerste zelfgeschreven en geproduceerde nummer en de release ervan. Zij had enige tijd daarvoor een interview met Benjamin gedaan en vertelde dat wij erg op elkaar leken als persoon en artiest. Ze tagde mij bij een bericht en ik ben Benjamin gaan volgen. We kregen daardoor contact, hebben met elkaar afgesproken en de klik was er inderdaad. Zelf vindt ze het geweldig dat die koppeling tot deze samenwerking heeft geleid en is erg trots op ons.”

Jay is net twintig geworden en volgt momenteel een parttime opleiding voor producer, daarna volgt de opleiding artiest development. Momenteel werkt hij hard aan een EP die hij volgend jaar uit wil brengen. Zijn opleiding heeft voor enorme groei in zijn muziek gezorgd. De 17-jarige  Benjamin loopt momenteel stage bij Talpa voor zijn opleiding en is daarnaast bezig met het maken van eigen muziek.

Woensdag 8 december zijn de jongens live met het nummer te horen bij radio Midvliet bij het programma clicktrack.

                     

Lees ook: Jay-wint-writersessie-en-brengt-eigen-nummer-uit
En: Jonge-zanger-brengt-eigen-single-uit

Tekst: Monica Lausberg

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief-advertenties-

-goede doel-