Heeft uw kind ook moeite met het feit dat Sinterklaas ineens weg is? Meerdere lezers gaven aan ons aan dat hun kind daar last van heeft. De filmcrew van Zoetermeer Actief heeft daarom een korte film gemaakt waarin de Sinterklaas vertrekt en gedag zwaait.

Sint met Piet en AmigosVeel jonge kinderen vinden het moeilijk te begrijpen dat Sinterklaas ineens weg is. Niet voor niets zijn er steeds vaker 'uitzwaai' evenementen. Door de coronamaatregelen zijn deze vaak afgelast. Verschillende ouders vinden het echter prettig als zij hun kinderen kunnen laten zien dat de Sint toch echt gaat vertrekken. Vandaar dat de filmcrew van Zoetermeer Actief, in samenwerking met Sinterklaas, Piet en Amigo's, een film heeft opgenomen om de kinderen te laten weten dat onze Goedheiligman weer naar Spanje gaat en volgend jaar heus weer terug gaat komen. Publicatie is maandag 6 december om 15.00 uur.


Geen garantie tegen Sinterklaasliedjes met Pasen

Voor kinderen en ouders is het leuk om voor de laatste keer dit jaar de Sint nog even te zien. De cadeaus zijn uitgepakt, het strooigoed is uitgedeeld en het laatste woord is aan Sinterklaas die terugkijkt op een geweldige tijd in Zoetermeer. Hij heeft genoten van zijn tijdelijke woning in de Dorpsstraat, maar moet nu toch echt terug naar Spanje. Uiteindelijk vertrekt hij met zijn koets richting de stoomboot. 
Op de vraag van een ouder of dit filmpje helpt om haar kind niet weer Sinterklaasliedjes te zingen tot en met Pasen, willen wij echter geen belofte doen.

De 'Dag Sinterklaasje' film komt morgen (6 december om 15.00 uur) online op de kanalen van Zoetermeer Actief.

 Sinterklaas_en_burgemeester_Bezuijen.jpg  Laatste_interview_voordat_Sint_per_koets_weg_gaat_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg
 Burgemeester komt gedag zeggen  Laatste interview voordat de Sint vertrekt

-advertenties-

-goede doel-