20211117 27716Het winnende Thrillerfestival verhaal 'De Brief' van Caitlin Miller is omgezet naar een verteld verhaal. De winnaar van de 'Scholieren schrijf wedstrijd' zag hoe haar spannende verhaal tot leven kwam door verteller Kitty Legtenberg.

Ineens sta je op een groot podium in het Stadstheater waar jouw naam groot op een doek wordt geprojecteerd. Applaus klinkt vanuit de zaal en je wordt gefeliciteerd door de burgemeester met je winnende verhaal. Dit overkwam Caitlin Miller tijdens het Thrillerfestival 2021. Naast applaus en prijzen, won zij ook een omzetting van haar verhaal door de Zoetermeerse verteller Kitty Legtenberg. Om lang na te kunnen genieten van dit vertelde verhaal, heeft Zoetermeer Actief voor haar de vertelling opgenomen. 

Voor de jonge schrijfster heel verrassend dat zij zelf haar eigen verhaal spannend vond. "Ik heb het verhaal zelf geschreven en ken het uit mijn hoofd, maar als ik dan zo zit te luisteren, zie ik het hele verhaal zo voor me. Kitty heeft het superspannend verteld," zeg Caitlin.

Tijdens de vertelling, waarvoor het Erasmus College een zaal beschikbaar stelde, zijn er van Caitlin en de winnaars van de 2e en 3e prijs, filmopnames gemaakt. De schrijftalenten mochten door de corona maatregelen alleen hun familie meenemen. Gelukkig hebben zij nu een filmverslag van de vertelling, zodat zij in de klas kunnen laten zien hoe hun verhaal tot leven kwam.

De komende weken zullen ook de films van de verhalen die de tweede en derde prijs wonnen worden gepubliceerd.

 

-advertenties-

-goede doel-