sint nightingaleIn deze coronatijd bedacht Sinterklaas een goede oplossing om het Sinterklaasfeest met de kinderen van de Florence Nightingale in Oosterheem toch te kunnen vieren. Er mochten immers er niet te veel mensen van buiten in de school komen.

Sinterklaas kwam persoonlijk naar de school, samen met Amigo Don. Voor Toverpiet was op school geen plaats meer, maar ook hij kon er bij zijn via de livestream. Een paar dagen ervoor hadden de Sint, de Amigo’s en de Pieten een filmpje naar de kinderen verstuurd. Toverpiet was weer eens druk bezig met het poetsen van Sint zijn koperen staffen. Daar zat hij ook lekker over te mopperen. Amigo Juan was op zoek naar zijn makkers Amigo Don en Toverpiet. Hij kon ze nergens vinden. Eindelijk vond hij Toverpiet in de kasteelkamer die druk aan het poetsen was. De kinderen zagen op de film dat meester Rik de schatkist op school had gevonden en dat deze niet meer open kon.

 

 sint nightingale2  sint nightingale3

Op school zagen de kinderen via het grote beeldscherm Toverpiet op de livestream nog druk poetsen. Gelukkig met de laatste staf. Maar waar waren de Amigo’s Don of Juan? Na hulp van de kinderen kwam Amigo Don gelukkig tevoorschijn. Hij zat al die tijd in het toilet op school opgesloten! De kinderen moesten er hard om lachen. En Sinterklaas vond het eigenlijk ook wel grappig.
Amigo Don vroeg Toverpiet of hij misschien iets magisch kon doen om de schatkist open te krijgen. En dat lukte gelukkig. Amigo Don kon met een speciale sleutel de schatkist openen. Daarin zat een prachtige kroon van Sinterklaas die hij vroeger wel eens gedragen had.

Zo hadden de kinderen een leuke, maar vooral bijzondere Sinterklaasviering met Toverpiet op het grote beeldscherm en cadeautjes voor iedereen.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-