Het CDA Zoetermeer maakt zich de hele pandemie al zorgen om het toenemende drugsgebruik tijdens de coronacrisis. Dat met name jongeren aangeven dat ze in coronatijd meer drugs zijn gaan gebruiken om zich beter te voelen vindt het CDA zorgelijk.

David WeekenstroMaar de problematiek gaat verder. Het toenemende drugsgebruik is een ernstig probleem.

Ogen sluiten

Het CDA Zoetermeer vindt dat we onze ogen niet mogen sluiten voor de wereld achter een pilletje of lijntje. “De productie en handel hebben met elkaar te maken. Een Zoetermeerse pil heeft z’n oorsprong elders in Nederland of de rest van de wereld,” aldus CDA-raadslid David Weekenstroo. “Het is een keten en wereldwijde handel. Het kan niet zo zijn dat we aan de ene kant ons afgrijzen uitspreken over drugsafvaldumpingen, moorden of ondermijning en tegelijkertijd onze schouders ophalen over het gebruik van pillen of coke in Zoetermeer.” 

Meer grip

“Het CDA Zoetermeer wil meer grip krijgen op de Zoetermeerse situatie. We kunnen de ogen niet langer sluiten, want ook wij hebben te maken met drugscriminaliteit. Vraag het maar aan de inwoners van Meerzicht. Zij klagen al tijden over drugsmisbruik en de overlast die dat oplevert. Daar kan je niet langer van wegkijken. Om actie te kunnen ondernemen, moeten we wel weten hoeveel en welke drugs er worden gebruikt. Het CDA wil daarom van het college cijfers hebben over drugsgebruik en drugs gerelateerde criminaliteit. Je kunt bijvoorbeeld rioolwateronderzoek doen. Diverse grote gemeenten zijn ons hierin voorgegaan zoals Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Deze gemeente controleren periodiek hun rioolwater om trends in drugsgebruik te achterhalen en daar hun beleid op bij te stellen.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-