corona vaccinZoetermeerders die een uitnodiging krijgen voor een boostervaccinatie, kunnen volgende week dinsdag 7 december en vrijdag 10 december die prik op afspraak halen op het Stadhuis. Tegelijkertijd is de gemeente Zoetermeer op zoek naar een andere geschikte vaste locatie met meer ruimte.

De boostervaccinatie is gestart. Deze extra prik is nodig om de weerstand tegen het coronavirus op peil te houden. Ouderen vanaf tachtig jaar krijgen nu een uitnodiging. Tot nu toe konden ze deze prik alleen op priklocaties buiten de stad halen. “Het is belangrijk dat ouderen in Zoetermeer terechtkunnen voor deze boosterprik”, aldus wethouder Ingeborg ter Laak. “Als zij buiten de stad moeten gaan, werkt de reisafstand echt drempelverhogend. Daarom ben ik blij dat zij nu tijdelijk op het Stadhuis op afspraak een boosterprik kunnen halen. We zijn nog in overleg voor een andere geschikte locatie waar ook meer ruimte is.”

Inwoners die een oproep hebben gekregen voor een boostervaccinatie, kunnen via de GGD nu voor dinsdag 7 december en vrijdag 10 december een afspraak maken op het stadhuis. Op deze dagen is het niet mogelijk om zonder afspraak in te lopen. Ouderen die geen eigen vervoer hebben naar het Stadhuis kunnen gebruik maken van de Regiotaxi of bij Zoetermeer voor Elkaar een vraag neerleggen of iemand hen kan brengen en halen.

 

Partner mag mee

 Partners van mensen die de uitnodiging voor een boosterprik hebben ontvangen, mogen mee en kunnen dan ook gelijk hún boosterprik krijgen. Een voorwaarde is wel dat de partner op hetzelfde huisadres woont als degene die de uitnodiging heeft ontvangen en zelf ook 60 jaar of ouder is. Bij het maken van een telefonische afspraak voor de boosterprik kan meteen worden opgegeven dat de partner ook meewil. Hij of zij kan dan meteen ook een afspraak maken.

 

Tot eind van het jaar inloop 1e en 2e prik

Op dezelfde plek als waar de boostervaccinaties worden gegeven, is het ook mogelijk om op woensdag en zaterdag binnen te lopen voor de eerste en/of tweede prik tegen corona. Dit kan zonder afspraak. Tot het eind van het jaar kunnen inwoners op woensdag van 9.00 tot 16.00 en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur binnen lopen voor hun eerste en/of tweede prik. Inwoners kunnen deze dagen gewoon langskomen bij de ingang van het Stadhuis-Forum aan het perron van de RandstadRail. Een afspraak maken is niet nodig, Mensen moeten wel een identiteitskaart of paspoort meenemen en een mondkapje dragen. Op Eerste Kerstdag, zaterdag 25 december, is de prikpost gesloten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-