Schermafbeelding 2021 10 28 om 11.27.04Stichting Eigen Wij start een nieuw project: Het Wij schilderij. Het project is een activiteit voor Zoetermeerder met als doel, het verbinden van mensen en het tegengaan van eenzaamheid. Een onderwerp dat sinds het coronatijdperk veel speelt bij zowel ouderen als jongeren binnen de stad.

De corona-crisis is nog niet voorbij en sociaal isolement blijft nog steeds een groot punt van aandacht. Eigen Wij organiseert  een nieuwe activiteit om de sociale gevolgen op te vangen: het WIJ-schilderij. Samen met 250 inwoners van Zoetermeer wordt er een enorm groot schilderij tot stand gebracht. De vele vrijwilligers van Eigen Wij gaan de komende weken op pad om tasjes uit te delen met daarin o.a. een schildersdoekje van 15x15 cm, verf en penselen. Deze worden uitgedeeld bij verschillende organisaties waarmee wordt samengewerkt. Met de inhoud van dit tasje kan op eigen manier een schilderijtje gemaakt worden binnen het thema ‘samen’. Die schilderijtjes zullen daarna samen gevormd worden tot één enorm groot, gezamenlijk schilderij, wat wordt aangeboden aan heel Zoetermeer tijdens een feestelijk samenkomen - als alle maatregelen het toestaan.

Kwetsbare doelgroep

De Eigen Wij boerderij, aan Voorweg 112, is voor menig Zoetermeerder niet alleen een veilige haven, maar ook een plek waar zij volledig zichzelf kunnen zijn. Stichting Eigen Wij verbindt mensen. En dat verbinden in deze tijd harder nodig is dan ooit, bleek wel uit hun succesvolle initiatief tijdens de eerste lockdown, waarbij maar liefst 200 koffie- en knuffel pakketten uitgedeeld werden aan kwetsbare doelgroepen in Zoetermeer.

 

Thuis meedoen

WIJ schilderij fotoEigen Wij wil ook mensen die niet aangesloten zijn bij één van deze organisaties de kans geven mee te doen. De stichting stelt 100 tasjes beschikbaar voor lezers van Zoetermeer Actief. Deelnemers kunnen thuis aan hun schilderij werken. Daarnaast is het mogelijk om in november naar de locatie van Eigen Wij te komen. Daar vindt elke week op woensdagochtend van 10 tot 12 uur de EigenWijze Creaclub plaats. Tijdens deze ochtend kunnen deelnemers elkaar ontmoeten, inspireren en elkaars werk bewonderen. Dit alles onder het genot van een (gratis) kopje thee of koffie met koekje. Het doel van dit project is dan ook om het sociaal isolement tegen te gaan door meer contactmomenten te bieden, op een creatieve manier ‘verveling’ tegen te gaan.

Aanmelden kan tot en met 5 november via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Marion Moerland: 06 - 51119420


Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-