Foto Stadhuis van Democratie 1 copyScholieren van IKC Het Plankier en IKC Meester Verwers trapten afgelopen dinsdag de jaarlijkse debatwedstrijd ‘Stadhuis van Democratie’ af. Het debat is de eerste in een reeks scholierendebatten die de komende maanden plaatsvinden in de raadzaal op het Stadhuis-Forum. 

Na een onderbreking vanwege corona is ‘Stadhuis van Democratie’ dit jaar terug met de 10e editie. Tijdens dit project gaan scholieren van het primair onderwijs, het VMBO, HAVO/VWO en MBO met elkaar in debat over actuele stellingen zoals ‘Ook komende Oud en Nieuw moet er een vuurwerkverbod zijn in Zoetermeer’ of ‘Alle scholen moeten één dag per maand een thuiswerkdag instellen’. 

Wethouder Iedema (Onderwijs) opende de dag: “Door te debatteren in de raadzaal krijgen de leerlingen een inkijkje in het werk van gemeenteraadsleden. Met dit project willen we jongeren een beeld geven van hoe democratie in de praktijk werkt en hun betrokkenheid bij de gemeentepolitiek vergroten. ” 

Winnaars in actie tijdens slotdebat 

De winnaars van ieder scholierendebat mogen in februari tijdens het slotdebat tegen fractievoorzitters uit de Zoetermeerse gemeenteraad debatteren. Ook pitchen de scholieren een Zoetermeers goed doel waarmee zij kans maken op een geldprijs die aan het doel geschonken wordt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-