Extra foto wethouder Van DrielDe gemeente Zoetermeer heeft tot nu toe een bedrag van circa € 500.000,- aan gemeentelijke schulden kwijtgescholden van gedupeerden van de Toeslagenaffaire. Het gaat hierbij om schulden die zij hadden aan gemeentelijke belastingen en aan bijvoorbeeld vorderingen op (bijzondere) bijstand.

Zoetermeer loopt hiermee vooruit op de landelijke regeling – vastgelegd in de wet Hersteloperatie Toeslagen – die naar verwachting ingaat op 1 januari 2022. Daarmee worden alle gemeentelijke schulden van gedupeerden kwijtgescholden.
Er zijn geen achterstanden in Zoetermeer bij het kwijtschelden. Wel kan het bedrag nog oplopen omdat inwoners zich nog steeds aanmelden bij de Belastingdienst om zichzelf kenbaar te maken als (nieuwe) gedupeerde van de Toeslagenaffaire.


Hulp aan Zoetermeerse gedupeerden

Ouders die gedupeerd zijn kunnen terecht bij de Belastingdienst voor compensatie. Maar de financiële compensatie van de Belastingdienst is voor veel ouders lang niet altijd voldoende. Sommige huishoudens hebben problemen gekregen op het gebied van huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. De gemeente staat voor Zoetermeerse gedupeerden klaar om hen te ondersteunen, daar waar er als gevolg van de Toeslagenaffaire problemen zijn ontstaan.

 

“De hulp die we als gemeente bieden is breed”, zegt wethouder Margreet van Driel, “Het vraagt naast menselijkheid en een luisterend oor om een intensieve en zorgvuldige aanpak van de problemen. Ik pleit er daarnaast voor dat landelijke besluiten over nieuwe regelingen pas genomen en gecommuniceerd worden -denk aan nieuwe regelingen voor onder andere ex-partners- als zeker is, dat de verwachtingen ook waar gemaakt kunnen worden. We werken in de gemeente namelijk hard aan het herstel van vertrouwen van inwoners in de overheid.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-