modelbaan opendagIn het voetspoor van het TV-programma 'De Grote Kleine Treinen Competitie', dat sinds 13 oktober wordt uitgezonden door Omroep Max, heeft de Lahntalbahn Modelspoor Vereniging op 16 oktober in het Stadshart een open dag gehouden. 

 modelbaan opendag2  modelbaan opendag5

De Lahntalbahn Modelspoor Vereniging (LMV) is in 2006 als zelfstandige vereniging opgericht. De Lahntalgroep is reeds in 1993 begonnen met de bouw van de 'Lahntalbahn in N' als modulebaan. Het basisontwerp voor de baan rondom de rivier de Lahn en de grondlegger van de vereniging is Fred Baerselmann, die helaas in 2018 is overleden. Hij initieerde de detaillering van de baan en was de inspirerende bron voor de afbouw en uitbreiding van de baan. 

In 2019 kreeg de vereniging het aanbod van het Stadshart om een ruimte te betrekken onder de Hema in het Stadshart te Zoetermeer, waar nu ook de open dag is gehouden. Op dit moment zijn er 32 modules rijvaardig en heeft de modelspoorbaan een afmeting van 12 x 6 meter met een hoofdspoorlijn van meer dan 70 meter. Ongeveer 50% van de modulebaan is tot in detail klaar. 

Vind je modelspoor een leuke hobby maar is dit qua kosten te hoog gegrepen? Dan heb je de mogelijkheid om je hobby bij deze vereniging te kunnen uitoefenen. Onder deskundige begeleiding worden je de fijne kneepjes van deze hobby bijgebracht. 

Ben je ouder dan 14 jaar, dan kun je je aanmelden via de e-mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of je kunt langskomen op één van de clubavonden, iedere maandag van 19.30 tot 22.30 uur. De vereniging is gevestigd op het Bovenlangs 36 (Stadshart), 2711 HW Zoetermeer. 

Foto's: Henk Neijssel

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-