Kids Gouden Vleermuis 2021 2

Alle winnaars van de Scholieren Schrijfwedstrijd met burgemeester Bezuijen

Afgelopen zondag, 24 oktober, werden tijdens het Boekenfestival ook de winnaars bekend gemaakt van de Scholieren Schrijfwedstrijd. Covid-19 of niet: schrijven kan gelukkig wel gewoon doorgaan, en lezen ook, dus was er ook dit keer weer veel mogelijk voor de liefhebbers van Het Spannende Verhaal.

 

Kids Gouden Vleermuis 2021 3De Scholieren Schrijfwedstrijd werd georganiseerd voor leerlingen van groep 8. Ca. 200 verhalen van scholen uit de regio kwamen voorbij en de jury had dus een flinke kluif aan het lezen en beoordelen daarvan. Verhalen die door scholieren waren geschreven, nadat zij een workshop hadden gekregen van Laurens de Groot, de Man met Koffer, die ook de prijsuitreiking presenteerde.

De winnares van de Kids Gouden Vleermuis werd Caitlin Miller, met het spannende verhaal ‘De brief‘. Zij ontving de prachtige gouden trofee, een fraaie oorkonde en goodiebags met leuks en lekkers. Tweede werd Esmée Geenen met ‘De schoolfotograaf‘ en de derde plaats was voor Reinier van Dam met ‘Het griezelige huis‘.
Eervolle vermeldingen waren er voor Sophie Mulder met haar verhaal ‘Luna en het mysterieuze gegrom‘ en voor Kai van Beusekom met zijn griezelverhaal ‘Niet al te beste stroom‘. De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Bezuijen van Zoetermeer, de beschermheer van het Nederlands Thrillerfestival.

Alle 5 verhalen zijn inmiddels verschenen in een geschenkenboekje dat op de deelnemende scholen wordt verspreid. Dit boekje werd aangeboden door NBD Biblion. Een e-book uitgave van de winnende verhalen wordt verzorgd door HIP Publishing.
Op initiatief van Zoetermeer Actief worden de winnende verhalen binnenkort door de Zoetermeerse verhalenvertelsters Kitty Legtenberg en Janneke Tanja verteld, waarvan ook weer opnames worden gemaakt.

Foto's: Guus Pauwels

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-