Loes den Hollander Goud 2 Op het Boekenfestival, zondag 24 oktober in het Stadstheater, heeft Jan Slagter van Omroep MAX de MAX Gouden Vleermuis 2021 uitgereikt aan Loes den Hollander. Loes won de prijs voor haar gehele oeuvre, dat op dit moment 27 boeken telt. 

 nederlands thriller festival 2021 stadstheater zoetermeer 103  nederlands thriller festival 2021 stadstheater zoetermeer 104b

 

De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Guy Doms en Heleen van der Velde, heeft Loes den Hollander unaniem uitgeroepen tot winnaar. Haar oeuvre is nog steeds groeiende en haar laatste boek, nummer 27, ‘Je bent aan de beurt’ is 26 oktober 2021 verschenen. Naast de trofee ontving zij een oorkonde en een cheque t.w.v. € 5.000,--.

Loes was totaal verrast door het winnen van de prijs, die zij opdroeg aan haar overleden man. Loes: “Hij was het die mij zo’n beetje naar een uitgeverij knuppelde om mijn eerste boek te laten uitgeven, zonder hem had ik hier nooit gestaan”.

Er waren opnieuw tientallen aanmeldingen voor een nominatie, waarvan er na rijp beraad door de jury uiteindelijk 15 op de longlist werden geplaatst. De uiteindelijke shortlist van de jury bestond, naast Loes den Hollander, uit Toni Coppers, Guido Eekhout, Nicci French, Corine Hartman en Arnaldur Indridason.

 

Thriller ‘Minnaar’ wint eerste MAX Zilveren Vleermuis 2021

Ilse Ruijters MAX Zilveren Vleermuis 2021 2Voor het eerst was er dit jaar ter gelegenheid van het Nederlands Thrillerfestival ook een Zilveren Vleermuis te winnen. De prijs voor de beste thriller van het jaar. Deze prijs viel op het boek ‘Minnaar’ van auteur Ilse Ruijters.
Zondag 24 oktober werden trofee, een oorkonde en bijbehorende cheque van € 1.500,-- aan de trotse winnaar overhandigd door Omroep MAX directeur Jan Slagter.

Voor deze prijs voor de beste thriller kwamen ver over de 100 aanmeldingen binnen en de voltallige jury moest dan ook worden ingezet om met een longlist van 15 titels en uiteindelijk een shortlist met 6 genomineerde titels te kunnen komen.
Naast ’Minnaar’ waren dat ’De Russische connectie’ van Gerrit Barendrecht, ’Drie jaar’ van Anders Roslund, ’Het rode dossier’ van Ronald van der Pol, ’The Gray Man, Onder schot’ van Mark Greaney en ’Verdwenen’ van Ingrid Oonincx.

De jury die opnieuw onder leiding stond van voorzitter Cees van Rhienen schreef vol lof over het winnende boek, maar had bepaald geen gemakkelijke taak, gezien het hoge niveau van alle genomineerde thrillers en vooral ook het gigantische aantal aanmeldingen wat alle eerdere verwachtingen ver te boven ging.

 

Bas Haan Winnaar Bronzen Vleermuis 2021 Thriller ‘Lenoir‘ wint de MAX Bronzen Vleermuis 2021

Voor de tweede keer op rij was er dit jaar ter gelegenheid van het Nederlands Thrillerfestival ook een Bronzen Vleermuis te winnen. De prijs voor de beste debuutthriller. Deze viel op de debuutthriller ‘Lenoir’ van auteur Bas Haan. De trofee, een oorkonde en bijbehorende cheque van € 500,-- werden overhandigd door Omroep MAX directeur Jan Slagter.

Foto's: Guus Pauwels

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-