halloween walkNog even en het eerder aangekondigde Halloween Weekend gaat van start. Dit jaar kan het griezelfeest gelukkig weer wat uitgebreider worden gevierd en er staan van vrijdag 29 tot zondag 31 oktober dan ook verschillende griezelige, spannende en bijzondere activiteiten op het programma.

Echte durfallen kunnen zich in de donkere uurtjes wagen aan de huiveringwekkende Halloween Drive Thru en Zoetermeerse fans van Halloween kunnen traditioneel hun huis omtoveren in spooky sferen en kans maken op de felbegeerde Halloween Home Award. Maar ook in het Stadshart zelf, is er genoeg beleven voor jong en oud.

 

Halloween Shopping Day: op de foto met griezels, skeletten vangen en een wervelwind vol prijzen

Zaterdag 30 oktober staat in het teken Halloween Shopping Day. De hele dag vinden er diverse activiteiten in Halloweenthema plaats. Er is bijvoorbeeld een augmented reality selfie spiegel waarmee bezoekers op de foto kunnen met verschillende griezelfiguren. In de wervelwindmachine vliegen de bladeren om de oren van deelnemers die moeten proberen zoveel mogelijk gele balletjes te vangen waarmee ze mooie prijzen kunnen winnen. Ook met de Halloween Bone Catcher kunnen prachtige prijzen worden gewonnen door zoveel mogelijk skeletbotten te vangen. Deelname aan de diverse activiteiten is gratis op vertoon van een kassabon van een aankoop in het Stadshart die dag.

Ook op vrijdag en zondag kunnen het winkelend publiek en bezoekers niet om Halloween heen. Er is een mobiele TikTok fotobooth waarin kinderen de leukste halloweenfoto’s en -filmpjes filmpjes kunnen maken. Winkeliers, horeca-uitbaters en andere retailers in het Stadshart hebben hun winkels en restaurants omgetoverd in griezelige sferen en veel van hen hebben bovendien speciaal voor het Halloween Weekend leuke acties of aanbiedingen.

 

halloween kidsTrick or Treat speurtochten door het Stadshart

Bij Halloween denkt iedereen aan Trick or Treat. Ook dit jaar kunnen kinderen en hun ouders meedoen aan deze traditie, die dit jaar een extra spannend tintje heeft. Iedereen die meeloopt, krijgt namelijk een speciale Stadshart Halloween Schatkaart mee die hen langs verschillende plekken in het Stadshart leidt. Bij elke stop krijgen ze een rebus letter te zien waarmee ze uiteindelijk het verhaal van het Spook van Halloween ontrafelen én steeds dichter bij de schat komen. Uiteindelijk gaan alle kinderen met een mooi prijsje naar huis. Kinderen die zich in Halloweenthema verkleden maken bovendien kans op extra prijzen. Tijdens de Trick or Treat speurtochten loopt de Halloweenjury door de stad om alle outfits te bewonderen. Na afloop wordt op de Facebookpagina van @StadshartZmeer bekendgemaakt wie de winnaars zijn.

De speurtochten worden georganiseerd op vrijdag 29 oktober van 18.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 31 oktober van 12.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden kan via www.halloweenstad.nl.

 

Halloween Drive Thru

Bij de Halloween Drive Thru op zondag 31 oktober rijden de echte koelbloedige griezelfans met hun auto stapvoets langs diverse scarezones op de wegen onder het Stadshart. Onderweg wordt hen op alle mogelijke manieren de stuipen op het lijf gejaagd. De organisatie hanteert om begrijpelijke redenen een adviesleeftijd voor deelnemers van 16 jaar en ouder. De Drive Thru is open van 18.00 uur tot 22.30 uur. Griezelfans kunnen zich op www.halloweenstad.nl  inschrijven en kaarten kopen.

 

Halloween Home Awards

Zoetermeerse Halloweenfans hebben hun versieringen en decoraties inmiddels al van zolder gehaald en hebben hun huizen in Halloweensferen omgetoverd. Ook dit jaar worden zij weer beoordeeld door de onafhankelijke jury die met de Halloweenbus door de stad zal rijden. Ook aan boord is een videoteam dat live verslag zal uitbrengen van de creaties die ze onderweg tegenkomen en van de bekendmaking van de winnaar. De eigenaar van het mooist versierde huis ontvangt De felbegeerde Halloween Home Award waaraan een shoptegoed van €250.- is gekoppeld, te besteden bij Albert Heijn XL. De tweede en derde prijswinnaars mogen voor €150,- en €100,- euro boodschappen doen.

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-