DSC 8769 copyDe herfst is begonnen en dat betekent paddenstoelentijd. Afgelopen week was het zelfs paddenstoelenweek. In de Zoetermeerse bossen vind je een hoop verschillende soorten paddenstoelen en zwammen. In het Balijbos is zelf een apart pad dat je kunt lopen om ze te bewonderen.

Het pad dat begint aan het begin van het speelbos achter de kinderboerderij aan het Kurkhout kan modderig zijn, dus kaplaarzen aan. Op het pad vind je informatiebordjes met de te vinden paddenstoel en wat leuke extra informatie. Zeker voor kinderen is dit een leDSC 8828uke leerzame route, maar er waren afgelopen week ook veel fotografen te vinden in het bos.

Naast de bordjes is er een zoekkaart samengesteld met de diverse soorten, informatie en foto. Er zitten er genoeg bij met een bijzondere naam zoals, Week Oorzwammetje, Fluweel pootje en Peksteel. Elke met een uniek uiterlijk en charme. Je vindt de kaart hier: https://ztmactief.nl/jq8co

Het pad is een initiatief van IVN Natuureducatie die als doel heeft jong en oud te laten beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

Ook Staatsbosbeheer, zij beheren en beschermen, het groene erfgoed van Nederland en DSC 8871Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afgekort KNNV werkten mee aan het pad. Deze landelijke organisatie heeft diverse afdelingen binnen Nederland en de provincies, waaronder Zoetermeer. Samen genieten van de natuur door bijvoorbeeld: wandelen, excursie, studies, lezingen bijwonen, waarnemen en beleven, cursussen volgen en fotograferen, is de doelstelling.Foto's : Kleintje_fotografie

-advertenties-

-goede doel-