Klassiek Zoetermeer foto ArditoKom in november ontdekken waar jouw talent ligt binnen het klassieke genre. Tijdens deze editie van Klassiek Zoetermeer zorgt organisator Netwerk Zoetermeer ervoor dat er een grote keuze van workshops is waar je aan mee kan doen.  

Daarnaast zijn er ook weer concerten die je kan bijwonen en natuurlijk na groot succes van de eerdere editie, de Oosterkerkscratch. Alle onderdelen van Klassiek Zoetermeer, in samenwerking met vele partners uit de stad, vinden plaats tussen maandag 15 november en zondag 21 november. Waar kom jij gratis aan meedoen of meekijken? 

Oosterkerkscratch&concert 

Op 20 november vindt de Oosterkerkscratch en het daaropvolgende concert plaats. Binnen één middag krijg je een koorstuk aangeleerd en in de avond treed je al op voor publiek. Een supertoffe gratis ervaring waar je veel van leert, maar die ook ontzettend gezellig en leuk is. Johan van Oeveren neemt je tijdens de repetitie overdag van 14.00-17.30 uur mee in de bladmuziek van het koorstuk. Het concert begint ’s avonds om 20.00 uur. Je kunt je nu al aanmelden voor de scratch, laat bij je inschrijving weten in welke stempartij je wil zingen. Meer informatie en inschrijving:  www.klassiekzoetermeer.nl.  

Workshops 

Tijdens Klassiek Zoetermeer krijg je dit jaar de kans om gratis te ontdekken waar jouw talenten liggen. CKC & partners zorgt ervoor dat je op verschillende gebieden een stukje kunt proeven en geïnspireerd kan raken van klassieke muziek. Zo kun je op maandagavond 15 november meedoen met een workshop Opera Zingen, waar zangpedagoge Sandra van den Brand je de basistechnieken van het opera zingen meegeeft. Op woensdagavond 17 november kun je meedoen met de workshop Klassiek Ballet. Tijdens deze workshop leer je onder andere de basisoefeningen aan de barre, maar ga je ook de middenvloer op. Lijkt je het nou leuker om zelf te zorgen dat de muziek perfect klinkt? Meld je dan aan voor de workshop Dirigeren op donderdag 18 november. De dirigent van het Ebony Ensemble geeft je de eerste stappen voor het dirigentschap. De verrassende workshop Schilderen op Klassieke Muziek geeft je op zaterdag 20 november de kans om jouw gevoel bij deze muziek weer te geven op papier. 

Concerten 

Naast het grote Oosterkerkscratch concert op 20 november is er nog meer te bekijken en luisteren tijdens Klassiek Zoetermeer. Zo kun je op woensdag 17 november gratis het Lunchpauzeconcert in de Oude Kerk bijwonen. Het concert wordt verzorgd door het trio Andrew Wong (barokviool), Anna Lechengyi (viola da gamba) en Mimoe Todo (klavecimbel). Het concert vindt plaats van 12.45 tot 13.15 uur en de kerkzaal is open vanaf 12.15 uur. Daarnaast vindt op 19 november in de avond het speciale Klassiek Zoetermeer concert plaats in de Oude Kerk. De kerkzaal zal op een bijzondere manier worden belicht en het programma zal bestaan uit meerdere professionele muzikanten uit de klassieke wereld. Ook dit concert is gratis bij te wonen. 

Let op! Voor alle concerten geldt dat er een Coronatoegangsbewijs met geldig identiteitsbewijs wordt gevraagd. Reserveren voor de concerten is niet nodig. 

Foto: Ardito

-advertenties-

-goede doel-