inbo rufus de vriesCollectieve woonvormen beleven na de hoogtijjaren in de jaren ‘70 en ‘80 een heropleving. Op 26 oktober zullen Angelique Bellemakers (adviseur social impact) en Stephanie Zeulevoet (architect) van Architectenbureau Inbo in een lezing toelichten hoe meerdere huishoudens samen kunnen wonen.

Naar schatting wil zo’n 5 procent van de Nederlandse bevolking samenwonen met andere huishoudens. Dit klinkt als een nichemarkt. Maar door het beperkte collectieve aanbod in de huidige woningvoorraad en de opgave om de komende 10 jaar 1 miljoen woningen bij te bouwen, is de vraag naar collectieve woonvormen toch significant. 

Tegelijkertijd is deze woonvorm momenteel nog niet makkelijk te realiseren. Financiering, het vinden van een kavel of leegstaand pand en het organiseren van een groep bewoners kan erg uitdagend zijn. Moeten deze nieuwe vormen van wonen worden gestimuleerd? Wat levert het op? 

De lezing kan worden bijgewoond in het Forum Zoetermeer om 19.30 uur. Er is een eenvoudige livestream verbinding beschikbaar. Aanmelden is noodzakelijk via de website https://www.architectuurpuntzoetermeer.nl/ 

Datum: Dinsdag 26 oktober 2021

Tijd: 19.30 – 21.00 uur

Locatie: Forum Zoetermeer

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-