VossenjachtDe allereerste Zoetermeer Vooruit Vossenjacht werd op zaterdag 16 oktober georganiseerd voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De vossenjacht werd gehouden in het Westerpark en er werd gestart vanaf de parkeerplaats achter Recreatiecentrum Westerpark.   

Vijfentwintig kinderen hadden zich vooraf opgegeven om mee te doen. Vanaf 10.00 uur konden de kinderen hun naamkaartje plus stempelkaart ophalen om vanaf daar te starten met de speurtocht. 

In het Westerpark was een route uitgezet met pijlen en langs de route stonden acht vossen gekleed in geel/blauw, de kleuren van Zoetermeer Vooruit. Iedere vos had een vraag die de kinderen moesten beantwoorden, al was er soms wat uitleg nodig. Bij elk (goed) antwoord kregen de kinderen een stempel op hun kaart. Met acht stempels kwamen ze weer bij het beginpunt waar de kinderen een pakje drinken kregen en de laatste stempel. 

De kinderen mochten allemaal aan het Rad-van-Vooruit draaien en kregen, afhankelijk van de plek waar het rad stopte, een kleine of grote prijs. Zo gingen alle kinderen met een prijsje, pakje limonade en veel nieuwe weetjes over Zoetermeer, tevreden naar huis. 

Gelukkig was het een droge dag, dat neemt niet weg dat alle kinderen (en ouders) met modder aan de schoenen de auto in gingen, maar dat mocht de pret niet drukken. Een enkeling was zelfs zo ijverig dat zij nog een rondje Westerpark gingen lopen. 

Zoetermeer Vooruit is blij dat de eerste Vossenjacht zo enthousiast ontvangen werd en wil dit soort evenementen voor kinderen in de toekomst blijven organiseren. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-