randstadrailHTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hielden vrijdag 15 oktober een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd.

Het is de eerste gezamenlijke controleactie sinds de uitbraak van corona. In 79 trams werden in totaal 1483 passagiers gecontroleerd. 159 begingen een overtreding, waarvan 83 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 5,60%. 49 reizigers kregen een boete, omdat zij geen mondkapje droegen in de tram.

Burgemeester Michel Bezuijen liep een aantal uur mee tijdens de grote controleactie: “Goed werk van de veiligheidspartners in onze stad om de overlast terug te dringen en het veiligheidsgevoel van reizigers en inwoners te vergroten. Op de perrons én in de RandstadRail. Zwart rijden en ander onbehoorlijk gedrag hoort niet thuis in het openbaar vervoer en daar zetten we met deze controleacties op in.”

 

De actie vond plaats op en rond de haltes van de RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis, Palenstein en Seghwaert. Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde door de aangrenzende wijken.

-advertenties-

-goede doel-