NatuurwerkdagKomende zondag 24 oktober kunt u weer meedoen aan de maandelijkse gratis rondleiding in de Natuurtuin. Wilt u een keer ondervinden hoe het is om mee te werken aan het onderhoud van de Natuurtuin doe dan mee aan de Natuurwerkdag op zaterdag 6 november. Ervaren natuurtuingidsen zullen u bekende en minder bekende plekjes van de Natuurtuin laten zien.

Rondleiding 24 oktober, 14.00 uur 

De meeste bladeren zitten nog aan de bomen. Maar toch is de herfst duidelijk begonnen.  De bloemen hebben plaats gemaakt voor bessen, vruchten en paddenstoelen. De flinke hoeveelheden regen aan het begin van deze maand hebben daar duidelijk aan bij gedragen. Het riet is grotendeels gemaaid en afgeruimd. De contouren en hoofdlijnen van de Natuurtuin met zijn opvallende waterlopen en hoogteverschillen zijn weer duidelijk zichtbaar. De rondleiding begint om 14.00 uur. Verzamelen bij de picknicktafel tegenover de plek waar ’t Westpunt stond. De rondleiding is niet geschikt voor gebruikers van rolstoelen, scootmobielen en andere mensen met een mobiliteitsbeperking. Voor hen is het gebied gedeeltelijk toegankelijk via een aan aparte, duidelijk aangegeven, ingang bij de brug. Honden mogen niet mee, ook niet aangelijnd. De excursie die ruim een uur duurt is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom. 

Natuurwerkdag 6 november, 10.00 uur  

Op deze dag doet de Natuurtuin mee aan de Landelijke Natuurwerkdag. Op honderden plaatsen wordt op die dag gewerkt aan het onderhoud van het landschap. Een prachtige mogelijkheid om kennis te maken te maken met de mogelijkheid om met handen, hoofd en hart van de natuur te genieten. Zo ook in de Natuurtuin, in kleine groepjes wordt onder leiding van ervaren vrijwilligers gewerkt aan zaken als het opschonen van de Griend (wilgenaanplant), meer ruimte voor wilde orchideeën creëren en het omspitten van de akkertjes. Ook geschikt voor kinderen. Aanvang om 10.00 uur. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl.  Wilt u met een groep, vier personen of meer, meedoen meldt u zich dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-