2020 10 25 Thrillerfestival 2020 239Van zondag 24 tot en met zondag 31 oktober staat Zoetermeer weer helemaal in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. Een jaarlijkse happening die voor de dertiende keer op rij wordt gehouden en van Zoetermeer een week lang de spannendste stad van Nederland maakt.

Onder meer het Erasmus College, CKC & partners, het Stadstheater, Filmhuis Cameo, Bioscoop Kinepolis en de Bibliotheek doen mee met een scala aan (culturele) activiteiten.

 

Boekenfestival

Op zondag 24 oktober vindt in het Stadstheater van 12.00 – 17.00 uur een groots Boekenfestival plaats. Er is een Boekenmarkt in de centrale foyer, waar tientallen auteurs hun spannende boeken presenteren.
In de grote zaal start om 13.30 uur een reeks prijsuitreikingen, waarbij Omroep MAX directeur Jan Slagter de winnaars bekend maakt van de MAX Bronzen, de MAX Zilveren en de MAX Gouden Vleermuis 2021. De MAX Bronzen Vleermuis is bestemd voor de beste debuutthriller, de dit jaar nieuwe MAX Zilveren Vleermuis voor de beste thriller van het jaar en de MAX Gouden Vleermuis is de prijs voor het beste oeuvre.
Voor alle drie de prijzen hebben deskundige jury’s 6 auteurs dan wel titels genomineerd. De in totaal 18 genomineerden zijn bij de uitreiking of worden vertegenwoordigd door auteur of uitgever.

Om 15.30 uur zal, eveneens in de grote zaal, burgemeester Michel Bezuijen de winnaartjes bekend maken van de gehouden Scholieren Schrijfwedstrijd. Voor degene die de eerste prijs wint, is de Kids Gouden Vleermuis als extra trofee beschikbaar.
De winnende verhalen worden weer gebundeld in een fraai boekje, dit jaar mogelijk gemaakt door NBD Biblion. Tevens staat een E-book uitgave van dit boekje op de planning, aangeboden door HIP Publishing.

Toegang tot het Stadstheater is gratis deze zondagmiddag. Wel dient iedereen vanaf 13 jaar bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te kunnen tonen om toegang tot het Stadstheater te verkrijgen.

 

Thrillerweek

In de rest van de Thrillerweek staan nog allerlei activiteiten op het programma. Zoals een spannende film bij Filmhuis Cameo, diverse activiteiten voor de jeugd bij het CKC en de Bibliotheek, voorstellingen van leerlingen door leerlingen in het Erasmus College, een toepasselijke familiefilm bij Bioscoop Kinepolis, met voorafgaand leuke activiteiten voor de jeugdige bezoekertjes en als afsluiting op zondag 31 oktober de Talkshow ‘Boek & Meer’ met Simone van der Vlugt in het Forum.

Alle verdere informatie over de diverse programma onderdelen, tijdstippen e.d. is te vinden op www.nederlandsthrillerfestival.nl 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-