20211015 26945

Wethouder Groeneveld onthuld het kunstwerk samen met Tobias Becker Hoff

Jakobien Groeneveld, wethouder Jeugd, onthulde vrijdag 15 oktober de muurschildering vanuit het project CityTales. De muurschildering werd gemaakt door Tobias Becker Hoff onder het viaduct van de Afrikaweg, geïnspireerd op de ideeën van Zoetermeerse jongeren.

 

Kunstorganisatie Franx en de Urban Art Studio nodigden o.a. jongeren van dansschool ‘Kick ’n Studio’s’ en jongerenorganisatie ‘Mevrouw Latenstaan’ uit om te brainstormen over het ontwerp van de muurschildering. Centrale vraag hierbij was: Hoe zien jongeren uit Zoetermeer hun stad het liefst?
Met de uitkomsten van de workshops en de ideeën van de jongeren ging kunstenaar Tobias Becker Hoff aan de slag. Tobias: “Ik heb een drieluik gemaakt, met aan de ene kant de pure natuur, in het midden rasters en verstedelijking en aan de andere kant een compositie waarbij creativiteit weer meer de ruimte krijgt en alles wat losser wordt. Dat is ook mijn hoop als kunstenaar, dat creativiteit de ruimte krijgt en de stad kleurrijker wordt!”

Wethouder Groeneveld was het volmondig eens met de kunstenaar: “De stad kan wel wat meer kleur gebruiken. Weg met dat saaie kiezelgrijs! We hebben in Zoetermeer veel creativiteit en jonge kunstenaars, het zou geweldig zijn als die meer ruimte krijgen.”

 

 20211015 26920  20211015 26935

Over CityTales

CityTales, een project van de Urban Art Studio en kunstorganisatie Franx. Het is ontstaan vanuit een motie van GroenLinks in de gemeenteraad dat de Binnenstad wel wat extra fleurigheid kan gebruiken. Samen met jongerenorganisaties werd verder gezocht naar extra legale plekken voor street art (graffiti). Deze plekken kunnen bijdragen aan de sociale veiligheid in de stad.

Het kunstwerk is te vinden onder het viaduct van de Afrikaweg, aan het eind van perron 2 van station Centrum West.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-