Rijden we in 2050 nog in auto’s? Dragen we nog spijkerbroeken? Gebruiken we nog een mobiele telefoon? En hoe hoog ligt de zeespiegel? Zomaar wat vragen waar de kinderen van Kern Kinderopvang zich mee bezighouden tijdens het project De Wereld in 2050!, dat 18 oktober van start gaat.

Studio Dijkgraaf Kern kinderopvang Wereld 2050De Wereld in 2050!

In oktober vindt de jaarlijkse Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Meer dan 2600 designers laten daar hun werk zien. Kern Kinderopvang heeft honderden aanstormende talenten. Reden genoeg voor een eigen ontwerpweek: De Wereld in 2050! Een voorwerp, een schilderij, een kledingstuk, of iets heel anders. Alles kan en mag tijdens dit project. Samen met de pedagogisch medewerkers ontwerpen de kinderen van 18 tot en met 22 oktober iets waarvan zij denken dat we gebruiken in 2050. In de afgelopen weken is er al veel materiaal verzameld: lappen stof, verpakkingsmaterialen, paperclips, vondsten tijdens het buitenspelen; genoeg om mee aan de slag te gaan.

Winnaar in CORPUS

Na de ontwerpweek verschijnen alle ontwerpen online voor een veiling. Alle deelnemers kiezen hun favoriete drie ontwerpen. Niet alleen Kern Kinderopvang doet mee, ook andere kinderopvangorganisaties, jeugdhulporganisatie De Buitenwereld en de Rotterdamse Van Brienenoordschool doen mee. Die zijn namelijk allemaal onderdeel van de SWKGroep. Genoeg ontwerpen om uit te kiezen dus. Degene met de meeste punten wint. De prijs? Het winnende team mag zijn design bewonderen in CORPUS.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-