wethouder iedema alfrink meerzichtDeze herfst worden leerlingen van het Alfrink College en het ONC Parkdreef uitgedaagd om mee te denken over de wijk Meerzicht. Tijdens het studieproject Maak Meerzicht Mooier gaan ze aan de slag met de vraag hoe ervoor te zorgen dat het voor alle generaties goed en mooi wonen blijft in deze wijk.  

‘En wanneer zouden de leerlingen zelf in Meerzicht willen wonen,’ vraagt Robin Paalvast, wijkwethouder Meerzicht zich af tijdens de aftrap op 12 oktober op het Alfrink College. Met hun idee kunnen de leerlingen een mooie prijs winnen. Ook bijzonder is dat het beste idee mogelijk echt gerealiseerd wordt om zo de wijk Meerzicht mooier te maken! 

De leerlingen mogen meedenken over het herinrichten van delen van de wijk om deze duurzaam leefbaarder te maken. Zij zullen zich onder andere buigen over de vraag hoe de buitenruimte het best kan worden ingericht. Ze doen dit naar aanleiding van de wijkanalyse die in 2019 heeft plaatsgevonden. ‘Daaruit blijkt dat de sociale verschillen binnen de wijken steeds groter worden,’ zei Jan Iedema, wethouder onderwijs en Zoetermeer 2040. ‘Hoe maak je Meerzicht levendiger in de toekomst?’ 

Op het Alfrink College gaan leerlingen uit 4 VWO met het project aan de slag, tijdens de cultuurweek, de week voor de herfstvakantie. Zij krijgen in de projectweek onder andere een workshop maquettebouw. Op het ONC Parkdreef gaat de gehele afdeling van 3 MAVO klassen vanaf maandag 15 november aan het project werken tijdens de lessen Maatschappijleer en de zogenaamde flexuren. 

Speciale masterclasses 

Tijdens het project zullen de leerlingen masterclasses krijgen van betrokken ambtenaren van de gemeente Zoetermeer die vertellen over hun vakgebied. Hun expertise kunnen de leerlingen gebruiken om tot ook echt haalbare plannen en ideeën en goede oplossingen te komen. 

Onderdeel van het project is de presentatie van het plan door de gevormde werkgroepen, bestaande uit circa 8 leerlingen. De presentaties worden op school beoordeeld door een jury bestaande uit Angelique Quentin, Koen van Bemmel, Kai Houterman en Ellen Perik, ambtenaren bij de gemeente Zoetermeer en Judith Schotanus en Simone Langeveld van ArchitectuurPunt Zoetermeer. 

Eindpresentatie in de raadzaal 

In december zullen de ideeën van beide scholen die als beste beoordeeld zijn gepresenteerd worden door de betreffende groepjes leerlingen in de Raadzaal. Dan zullen hieruit weer de beste ideeën gehaald worden door de jury bestaande uit wethouders en betrokken ambtenaren. 

Foto: wethouder Jan Iedema tijdens de aftrap op het Alfrink College.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-