Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 oktober 2021 staat de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Miljoenen scouts doen wereldwijd mee aan de JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van Scoutinggroep John McCormick (JMC).

Tijdens de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, Instagram, chatten, maar ook semafoor, morsecode en amateurradio.

Zaterdag 16 oktober gaan bij Scouting JMC de mobieltjes aan de kant en proberen de bevers, welpen, gidsen, verkenners, vrijbuiters, explorers, pivo’s en stamleden samen op verschillende manieren te communiceren. Een mooie kans om zich persoonlijk te ontwikkelen op het vlak van communicatie en techniek.
In en om clubhuis De Chute aan de Van der Hagenstraat in het Zoetermeerse Van Tuyllpark wordt vanaf 9.30 uur een groots Zeeslagspel gespeeld. De scoutingleden proberen in groepjes erachter te komen waar de andere boten in het spel liggen. Daarvoor worden gedurende het zeeslagspel allerlei communicatiespelen gespeeld, waarmee punten te verdienen zijn. Is een opdracht goed uitgevoerd, dan krijgen ze de mogelijkheid om een coördinaat te noemen, waarbij de kans dat er een boot getroffen wordt aanwezig is. Ook hiermee kunnen ze punten verdienen, maar ook verliezen. Aan het eind van de dag worden alle punten bij elkaar opgeteld en is bekend welk groepje als beste het spel gespeeld heeft.
Na het avondeten is er voor de oudere leden ook nog een actief spel op de fiets.

Informatie over scoutinggroep John McCormick is te vinden op de website: www.johnmccormick.nl.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-