palet welzijnHet college wil dit jaar nog twee extra feesten organiseren voor mantelzorgers, die het tijdens de coronapandemie vaak nog zwaarder werden belast dan gebruikelijk. Ook komt er een extra sportieve middag voor jonge mantelzorgers.

Professionele hulpverlening werd tijdens de lockdowns soms afgeschaald, kon niet door gaan of was overbelast waardoor extra zorg terecht kwam bij de mantelzorgers. Door de extra feesten komen er dit jaar 3 mantelzorgfeesten in totaal, per feest kunnen maximaal 80 mantelzorgers deelnemen, rekening houdend met de COVID-19 maatregelen. De twee extra feesten vinden plaats rondom de Dag van de Mantelzorg op 10 november 2021. Voor 50 jonge mantelzorgers wordt een sportieve middag georganiseerd waarbij ontspanning en ontmoeting centraal staat.

Daarnaast krijgen de mantelzorgers twee tickets aangeboden voor een culturele activiteit in Zoetermeer om hen een extra dagje uit te geven.

Voor deze plannen heeft het college een bedrag van € 72.000,- gereserveerd, de raad moet de plannen nog goedkeuren.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-