le-gondelkadeDe gemeente Zoetermeer organiseert samen met Palet Welzijn, stichting Mooi en stichting Piëzo op donderdag 23 mei een bijeenkomst over eenzaamheid in Zoetermeer en de bestrijding daarvan. Deelnemers zijn welkom van 16.45 uur tot 19.15 uur in het Atrium van eetcafé de Leyens, Gondelkade 33.

Eenzaamheid komt veel voor. Zo'n 30% van de Nederlanders, jong en oud, voelt zich gedurende kortere of langere tijd eenzaam. Mensen die zich eenzaam voelen trekken zelf niet snel aan de bel. Ze vragen niet actief om hulp aan buren of familie.

Bewoners,vrijwilligers en professionals stuiten vaak onverhoopt op eenzaamheid en isolement van mensen, in hun omgeving of hun werk. Iedereen die professioneel of in het dagelijks leven met eenzaamheid te maken heeft en er iets aan wil doen, is welkom op deze bijeenkomst. De initiatiefnemers willen werken aan een gezamenlijke Zoetermeerse aanpak van eenzaamheid.

Gezamenlijke aanpak

Tijdens de bijeenkomst presenteert de GGD Zuid-Holland West de uitkomsten van haar Gezondheidsonderzoek 2012 Volwassenen en Senioren in de gemeente Zoetermeer. Ook starten de deelnemers met de organisatie van de komende Week tegen Eenzaamheid ‘Kom Erbij en Ontmoet‘ in het najaar.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor een lichte maaltijd wordt gezorgd.

-advertenties-

-goede doel-