MarinierOnlangs vierde de Contact Oud-Mariniers schietsportvereniging Zoetermeer haar 40-jarig bestaan. Op deze avond werd de scheidend voorzitter Rob van Zijderveld beloond met de Oorkonde van Verdienste met bijbehorende bronzen draagspeld door de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA). 

Rob van Zijderveld bestuurde gedurende een periode van 28 jaar de vereniging. Het bestuur van de KNSA verleent deze oorkonde vanwege de bijzondere persoonlijke inzet gedaan in het belang van de bij de KNSA aangesloten leden. 

De voorzitter memoreerde in zijn openingstoespraak er trots op te zijn dat de ledenbetrokkenheid heel groot is. Dat zij zich veel inspanning getroosten door alles in eigen beheer te onderhouden hetgeen al begon met de bouw van een eigen schiet onderkomen in 1987. Dit alles met eigen middelen. Maar de allerbelangrijkste opdracht is volgens hem altijd geweest de zorg voor verbinding en het goede gesprek aangaan, ook als je het niet eens wordt met elkaar.  

''Natuurlijk krijg je nooit 100% applaus van de leden, maar als ik dat had gewild, dan had ik acteur moeten worden. Ik heb me ingespannen om de vereniging krachtig op de kaart te zetten. Het was goed dat ik dat heel vaak samen met de leden kon doen'', volgens de scheidend voorzitter. 

Uitgenodigd als eregast was Luitenant-Kolonel der Mariniers Ben Vlasman, Commandant van de Marinierskazerne te Rotterdam die de vereniging feliciteerde met haar 40-jarig jubileum en de mooie accommodatie waar het motto 'Eens marinier, altijd marinier' heel goed tot uitdrukking komt. 

Foto: vlnr. Martin Zwart (nieuwe voorzitter), Rob van Zijderveld en Luitenant-Kolonel B.Vlasman. 

Foto Patricia Munster 

-advertenties-

-goede doel-