20211004 26787De jubilarissen van K en V, van 5 tot en met 42 jaar lid


Kunst en Vriendschap, de oudste culturele vereniging in Zoetermeer, is opgericht in 1897, maar verbindt nog steeds hele families door de muziek. Onlangs werden bij de vereniging diverse jubilarissen in het zonnetje gezet, die van 5 tot wel 42 jaar lid zijn.


20211004 26784Angelique Beckers is inmiddels 42 jaar lid van de vereniging, en nam haar hele familie mee, haar vriend, 3 kinderen en haar schoonzoon spelen of speelden bij K en V. “Dat maakt het heel erg gezellig! Het is niet allemaal familie hoor, maar ook de andere orkestleden kennen we erg goed. Tijdens de repetities mag er natuurlijk niet gekletst worden, maar dat maken we dan weer goed bij de borrel erná!”

Christine Derksen is samen met Angelique op dit moment het langste lid van de vereniging, met 42 jaar. Christine: “Er zijn in die tijd natuurlijk heel veel hoogtepunten geweest, muzikale hoogtepunten en de keer dat we in het World Forum Theater mochten spelen voor ruim 1200 man publiek. Maar een ander hoogtepunt komt ieder jaar terug, de Dodenherdenking. K en V speelt hier al zolang mensen het zich kunnen herinneren en alle spelers van het orkest proberen hier bij te zijn. Bijzonder is: het kan regenen die dag, maar eigenlijk schijnt elk jaar om 20 uur precies even de zon!”

Angelique: “Het is ook super leuk om naar grote concerten toe te werken, dan kan je echt iets moois neerzetten met z’n allen!” Er ontstaan ook veel vriendschappen bij de vereniging, zo is ook schoonzoon Abel Rote eerst in het concert en daarna in de familie gekomen. Abel: “Ik speel basgitaar in het orkest, dat is eigenlijk geen standaard instrument voor een fanfare, maar ik ben erin gerold toen het orkest meer film muziek en rock ging spelen. Al gauw kwamen er steeds meer stukken waar de bas goed bij klinkt en inmiddels hoor ik er helemaal bij!”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-