Halloween thru instaVorig jaar was de programmering in dé Halloweenstad van Nederland minimaal vanwege de oplopende besmettingscijfers en maatregelen. Dit jaar kan het griezelfeest weer wat uitgebreider worden gevierd tijdens het Halloween Weekend van 29, 30 en 31 oktober.


Er gelden nog steeds beperkende maatregelen, maar fans van Halloween hebben weer genoeg om naar uit te kijken. Zo staat er o.a. Een spannende Halloween Drive Thru op het programma, kunnen bewoners en winkeliers zich weer uitleven met griezelige decoraties en kunnen kinderen meedoen met de Trick or Treat speurtocht.


Halloween Drive-thru

Vanwege de nog geldende maatregelen en risico’s, komt ook dit jaar de traditionele Halloween Walk te vervallen. In plaats daarvan worden op zondag 31 oktober de wegen onder het Stadshart omgetoverd tot een Halloween Drive-thru. Bezoekers kunnen met hun auto stapvoets langs diverse scarezones rijden waarin hen de stuipen op het lijf zal worden gejaagd. Dit concept is overgewaaid uit Amerika waar is gebleken dat een drive thru met een auto nog griezeliger is dan een Halloween Walk. Niet voor niets heeft de organisatie de adviesleeftijd voor deelnemers op 16 jaar en ouder gezet. De Drive Thru is open van 18.00 uur tot 22.30 uur. Griezelfans kunnen zich op www.halloweenstad.nl  inschrijven en kaarten kopen.

 

 

Schermafbeelding 2021 10 07 om 11.45.01Trick or Treat speurtocht

Tijdens deze spannende speurtocht volgen kinderen en hun ouders of begeleiders met de speciale Stadshart Halloween Schatkaart een route van winkel naar winkel. Bij elke stop krijgen ze via een filmpje dat ze met een QR-code activeren een missie waarmee ze uiteindelijk op zoek gaan naar de geheime schat. Aan het eind van de speurtocht winnen ze een prijs. Kinderen kunnen zich bovendien laten schminken als hun favoriete televisieheld of als spannend Halloween karakter. De speurtochten worden georganiseerd op vrijdag 29 oktober van 18.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 31 oktober van 12.00 uur tot 16.00 uur. Omdat ook hier geldt dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, moeten ouders of begeleiders en kinderen zichzelf van tevoren aanmelden. Dat kan via www.stadshart.nlOverige activiteiten tijdens Halloween Weekend

Gedurende het hele weekend staat het Stadshart in het teken van Halloween. Zo wordt zaterdag 30 oktober omgetoverd tot Halloween Shopping Day. Met een kassabon van die dag kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten waaronder een augmented reality ‘doe het selfie-spiegel’ waarmee ze met verschillende griezelige figuren op de foto kunnen. Ook kan er worden meegedaan aan diverse Halloween spelen waarmee prijzen gewonnen kunnen worden. Daarnaast worden bezoekers het hele weekend verrast met Halloweenmuziek door het Stadshart en kunnen kinderen de leukste en griezeligste filmpjes maken in de mobiele TikTok photobooth.

Ook kunnen mensen dit jaar weer meedoen aan de Halloween Home Awards, waarbij het mooist versierde huis in de prijzen valt.


Het uitgebreidere programma zal binnenkort worden gedeeld, maar veel informatie over de activiteiten tijdens het Halloween Weekend is al te vinden op www.halloweenstad.nl

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-