kinderboekenweek nightingaleDe kinderboekenweek is zo langzamerhand een echte happening aan het worden. Zelf lezen, maar ook voorlezen. Het thema is dit jaar ‘beroepen.’ Pluum en tovenaar Faffa openden de kinderboekenweek op IKC Florence Nightingale in Oosterheem.

 

Op basisschool IKC Florence Nightingale was de opening wel heel bijzonder. Alle leerkrachten en medewerkers hadden zich prachtig verkleed en beeldden een beroep uit. Maar dat was nog niet alles want de kinderen werden ook verrast door de verschijning van de bekende Zoetermeerse tovenaar Faffa (Victor van der Bom) die op spectaculaire wijze wat van zijn magie toonde.

Faffa vroeg zich af waar zijn grote vriend Pluum (John Tuinebreijer) bleef. Nadat de kinderen hard om hem hadden geroepen, zagen zij hem wat schuchter tevoorschijn komen. Pluum had zichtbaar een probleem. Hij was namelijk de uitnodiging voor de kinderboekenweek kwijt.
Gelukkig wist tovenaar Faffa wel raad. Met behulp van de kinderen en de toverspreuk ‘Faffedimuum’, toverde Faffa de uitnodiging uit het magische boek. Dat was wel even spannend, want de vlammen vlogen uit het boek.
Pluum was heel opgelucht dat de uitnodiging weer terecht was. De kinderen moesten hard om zijn grappen en gekkigheid lachen. De sfeer zat er al goed in. Vooral ook nadat een aantal kinderen een prachtig dansje hadden gedaan en daarna een lied zongen.

Wil je de magie van tovenaar Faffa ook zelf meemaken? Kom dan zaterdag 9 oktober naar de hoofdbibliotheek in het Forum. Er zijn heel veel andere leuke dingen om te doen. Zo staat het schminkteam van All-in One weer klaar om de kinderen prachtig te schminken. Kom ook en maak de magie van de Kinderboekenweek mee.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-