randstadrailHTM, Politie, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente hervatten binnenkort de gezamenlijke controleacties in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Deze grootscheepse controleacties hebben sinds de uitbraak van corona niet meer plaatsgevonden.


De acties vinden gedurende het jaar plaats op onverwachte momenten. Hiermee willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten. Daarom maken de teams van WAS een extra ronde door de aangrenzende wijken.


Wie geen geldig vervoerbewijs heeft, kan rekenen op een boete. Tijdens de controleacties voeren de partijen namelijk een zogenaamd zero tolerance-beleid door overtredingen direct te beboeten. Burgemeester Michel Bezuijen: “Met deze gezamenlijke actie willen we de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van reizigers en inwoners vergroten. Op de perrons én in de RandstadRail. Zwart rijden en ander onbehoorlijk gedrag hoort niet thuis in het openbaar vervoer en daar zetten we met deze controleacties op in.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-