ouderenschaakclub rokkeveenDe ouderenschaakclub is in april 2016 in Rokkeveen begonnen en telde medio 2017 al 20 deelnemers. De club is geleidelijk aan groter geworden, en er staan nu 40 schaakliefhebbers op de verzendlijst van de wekelijkse rondzendbrief. In oktober begint er weer een nieuwe competitie van de club.

ouderenschaakclub rokkeveen2De ouderenschaakclub is een activiteit van de ouderenorganisatie Palet Welzijn en zit in de wijk Rokkeveen, Nathaliegang 79, pal naast de bibliotheek in Rokkeveen, schuin tegenover het winkelcentrum.

In steeds weer iets andere samenstellingen komen er nu al bijna 20 deelnemers op de dinsdagmiddag schaken. Deelnemers kunnen met elkaar een potje schaken, waarbij gezelligheid voorop staat, maar schaakles voor beginnende schaakliefhebbers is ook mogelijk. Er is een doorlopende instaptraining voor oudere belangstellenden met nog geen of weinig kennis van schaken.

 

Het schaken wijkt op enkele punten af van het schaken in een gewone schaakclub. Zo zijn er geen lange denktijden, per persoon is er een half uur bedenktijd per partij, noteren van de zetten hoeft niet. Verder wordt er alleen in onderling verband gespeeld, er is geen externe competitie met clubs van buiten op bezoek, waardoor de gebruikelijke sfeer van stilte en willen winnen plaats maakt voor gewoon een leuk spelletje schaak, met zo af en toe een beetje geroezemoes en gelach.

 

Schaken overdag

Palet Welzijn bevordert zinvolle dagbesteding voor ouderen, en schaken hoort daar zeker bij. De kosten van het schaken zijn bijzonder laag: van de deelnemers wordt zo nodig alleen een bijdrage in de materiaalkosten gevraagd.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon eens langs op de dinsdagmiddag in de Nathaliegang 79.

 

De zaal gaat open om 13:30, de eerste ronde is van 13:45 tot iets voor 15:00, dan volgt de tweede ronde tot ongeveer 16:00 en daarna volgt nog een uurtje training voor beginnende scahkers. Het gebouwtje is open tot 17:00.

-advertenties-

-goede doel-