CaravanToneelvereniging Thalia mag eindelijk weer de planken op, ditmaal met de hilarische komedie 'Caravan'. Op 29 en 30 oktober spelen zij deze voorstelling in de kleine zaal van het Stadstheater Zoetermeer.

Toneelvereniging Thalia is opgericht op 6 september 1982, Thalia betekent ‘muze van het blijspel’. De vereniging is opgericht door een aantal ouders van een basisschool in Zoetermeer, die voor de leerlingen een toneelstuk hadden opgevoerd en dit na afloop zo leuk vonden, dat zij met een eigen toneelvereniging van start zijn gegaan. 

Door de jaren heen heeft Thalia zich hoofdzakelijk beziggehouden met blijspelen, kluchten en komische thrillers. Het publiek van Thalia komt om een avondje te lachen en daarom speelt Thalia geen zware stukken of drama’s. Dat wil overigens niet zeggen dat de stukken geen diepgang kunnen hebben of geen boodschap met zich meedragen. 

Caravan 

Vakantie in eigen land is sinds corona voor veel Nederlanders het alternatief geworden voor de tot dan toe favoriete verre vakantiebestemmingen. En wat is er nou eigenlijk nog leuker dan met je gezin en de eigen caravan op een mooie camping te staan, ergens in de prachtige natuur van ons land. Niets toch? 

Dat geldt ook voor Barend-Jan, die op vakantie gaat naar de camping aan het Uddelermeer, een favoriete plek uit zijn jeugd, die hij helemaal het einde vindt. Zijn vrouw Jaccomein is echter veel minder enthousiast, maar offert zich zoals gebruikelijk graag op voor de lieve vrede. Ook hun volwassen dochter Loretta, die na een mislukte relatie weer thuis is komen wonen, heeft -weliswaar met flinke tegenzin- toegezegd om met haar ouders mee te gaan. Maar eenmaal op de camping blijkt het een vakantie te worden, die het gezin nog lang zal heugen. Daarvoor wordt op de eerste plaats gezorgd door Margareta, de kunstzinnige zus van Barend-Jan, die met name moeder en dochter met haar komst verrast. Tel daar de overlast bij die het gezin voortdurend ondervindt van hun buren op de camping, zowel van links als van rechts, dan is de chaos snel compleet. En dan komt als vanzelf de vraag naar boven: gaat er naakt gezwommen worden of toch maar niet? 

Kaarten kosten € 12,50 (inclusief drankje en garderobe) en zijn te bestellen via www.stadstheater.nl De voorstelling vindt plaats op vrijdagavond 29 en zaterdagavond 30 oktober 2021 om 20:00 uur in de Kleine Zaal van het Stadstheater Zoetermeer. 

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-