20211001 26686Manager Intratuin Dave van Luijken bij de Kersttrein


De Kerstmarkten in Zoetermeer komen er weer aan, De Driesprong opende afgelopen weekend de kerstshow, Intratuin heeft komende zaterdag, 9 oktober de première van hun Kerstshow met veel animaties, goud en glitter.


Manager Intratuin Dave van Luijken: “Het is deze week nog even hard doorwerken om de laatste puntjes op de i te zetten, maar dan zijn we er ook helemaal klaar voor om gasten te ontvangen op onze show!”
Eind augustus is het team, onder leiding van Olav en Mariska, begonnen met het daadwerkelijk bouwen van de show. Olav en Mariska zelf beginnen echter al meteen na de champagne op 1 januari met de plannen voor de kerstshow van het komende jaar. Dave: “In januari zijn de eerste Europese beurzen met de plannen en thema’s die eraan komen. Dan al worden de eerste ideeën uitgewerkt voor de show!”

 20211001 26690  20211001 26691
Veel is al af,  maar nog niet alles!


Opening Kerstshow

De Intratuin Kerstshow opent zaterdag 9 oktober. “Alles is met eigen personeel ontworpen en gemaakt. In totaal werken er wel ongeveer 35 man mee aan de show, alle afdelingen worden ingezet!” Er zijn op bepaalde plekken in de winkel nu al delen van de show te zien, maar om de complete show te kunnen zien, moeten mensen echt nog even tot zaterdag wachten. Alvast in de stemming komen met een lekkere oliebol kan al wél, de oliebollenkraam op het parkeerterrein heeft zijn vaste plaats inmiddels al ingenomen.
“We sluiten nu de laatste lampjes aan en zijn nog aan het bouwen in het kerstdorp zo vertelt Dave, ”maar ik weet zeker dat het de moeite van het wachten waard is!”


Corona maatregelen

De presentaties en thema’s zijn geheel nieuw, maar net als vorig jaar wordt er wel rekening gehouden met extra loopruimte in verband met corona. Dave: “Vorig jaar moesten we 16 december dicht, we zaten toen nog midden in de kerstperiode van vorig jaar! Dit jaar hopen we zonder verdere maatregelen open te kunnen blijven en ook de hele periode af te kunnen maken!”
Naast de extra ruimte in de paden kunnen mensen ook zelf hun karretje schoon maken met hygiëne-gel. Ook komen er extra koopavonden, vanaf 22 november is er elke doordeweekse dag koopavond tot 21 uur, om de drukte wat meer te spreiden.

 20211001 26693  20211001 26703


Thema’s per kleur

De Intratuin Kerstshow is ingedeeld in kleuren, elke kleur heeft een eigen bijpassend thema. Het Sprookjesthema is roze, met veel bekende sprookjes. Tijdens de weekenden zijn hier ook echte sprookjesfiguren te vinden, die samen met de kinderen op de foto gaan.
Het thema Goud richt zich op glitter en glamour, één van Dave’s favorieten in de show is de grote marmeren trap. “Dit is ook een prachtig foto momentje! Mensen kunnen een paar treden de trap op gaan en daar een prachtige foto maken!”
De persoonlijke favoriet van Dave is de entree van de kerstshow, met een grote trein met veel animaties. Dave: “Ik hou wel van goud en glitter! Het geeft met echt een Efteling gevoel. Maar met mijn kinderen zou ik eerst naar de sprookjes gaan kijken, dat vinden ze vast geweldig!”

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-