Bruno Bonansea klarinetOp woensdag 27 oktober speelt de Franse klarinettist Bruno Bonansea een recital met de Russische pianiste Maria Meerovitch. Met dit recital wordt weer gestart met de serie Regenboogconcerten in Centrum De Regenboog in Rokkeveen. 

Op het programma staan, op speciaal verzoek van de klarinettist, ondermeer de twee prachtige, herfstige en weemoedige klarinetsonates van Johannes Brahms. Voor velen zijn dit de twee mooiste sonates die ooit voor klarinet zijn geschreven. Meester-klarinettist Bruno Bonansea is de ideale gids door deze persoonlijke muziek. Verder staat op het programma werk van Robert Schumann. 

Bruno Bonansea studeerde aan het conservatorium in Parijs (met Richard Vieille en Franck Amet) en aan de Sorbonne (Musicologie). Vanaf 2006 studeerde hij aan het conservatorium van Lyon bij Jacques Di Donato, Nicolas Baldeyrou en Robert Bianciotto. Hij studeerde af met de hoogste eer. 

Bruno Bonansea is momenteel solo-klarinettist van het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Daarvoor had hij vanaf 2008 dezelfde functie in het Gustav Mahler Jugendorchester en vervolgens vanaf 2013 in het Orchestre National de France. Hij is zeer actief als solist en als kamermuziekspeler. 

Maria Meerovitch werd geboren in Sint-Petersburg, begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen en gaf haar eerste concert op 8-jarige leeftijd. Zij studeerde aan het conservatorium van Sint-Petersburg bij Anatol Ugorski. In 1990 kwam Maria naar België en studeerde daar aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze studeerde cum laude af en geeft sindsdien les aan hetzelfde instituut. Maria won diverse eerste prijzen bij internationale concoursen en geeft soloconcerten en kamermuziekconcerten over de hele wereld. 

Woensdag 27 oktober 2021, aanvang 20.15 uur, Centrum De Regenboog, Nathaliegang 263 (wijk 19). Entree €15, tot 25 jaar €5, houders van de Zoetermeerpas hebben gratis entree.

Kijk ook op www.regenboogmuziek.nl  

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-