20211004 Siemens betrekt A kantoor in Dutch Innovation Park
Siemens verhuisde binnen het Dutch Innovation Park naar de Werner von Siemensstraat 5 van de Dutch Tech Campus. Dit kantoor werd de afgelopen maanden door PingProperties en BAM Bouw en Techniek herontwikkeld tot een toekomstbestendig kantoorpand met klimaatcomfortklasse B en energielabel A+.

Maandag werd het moderne en duurzame pand van circa 6.000 m² ten overstaan van alle medewerkers officieel geopend door burgemeester Bezuijen. “Ik ben verheugd dat onze stad nog altijd de rol van gastheer mag vervullen voor zo’n mooie, moderne en vooruitstrevende multinational als Siemens. Hier op de Dutch Tech Campus waar high tech de uitvalsbasis is van partijen met de blik op de toekomst gericht.” Ook economiewethouder Jan Iedema was bij de opening aanwezig. “Siemens is al jaren nauw verbonden aan de Dutch Tech Campus. De vestiging in Zoetermeer biedt niet alleen werkgelegenheid. Met hun vooruitstrevende aanpak leveren ze een belangrijke bijdrage aan de verdere verduurzaming van de campus en het gehele Dutch Innovation Park.”

Energielabel A+
De opening was tevens de eerste werkdag voor Siemens in het verduurzaamde gebouw waarvan de vernieuwde installatietechniek ook Siemens-componenten heeft. Daarbij wordt energie verkregen via warmtepompen en zonnepanelen. Nick van Vliet, (Re) Development Manager van PingProperties: “Deze verduurzaming is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de campus.”

Siemens, sinds jaar en dag gevestigd in het Dutch Innovation Park, investeert zelf ook in het gebouw: zij realiseren een nieuw inbouwpakket waarbij duurzaamheid en flexibiliteit een belangrijke rol spelen. In 2030 wil Siemens wereldwijd CO2-neutraal zijn.

-advertenties-

-goede doel-