Afsluiting Opstap met certificaat fotograaf Stichting PiëzoDeelnemers van het project Opstap naar Maatschappelijke Participatie hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst op 1 oktober hun certificaat mogen ontvangen.  

De deelnemers hebben een half jaar lang intensief taallessen gevolgd en hebben zich daarnaast verdiept in maatschappijoriëntatie, intervisie en vrijwilligerswerk. Deelnemers hebben onder andere vrijwilligerswerk verricht bij de bibliotheek, in de kinderoppas of als baliemedewerker: allemaal plekken waar zij veel konden oefenen met taal. Juist de combinatie van taalles en vrijwilligerswerk hebben ervoor gezorgd dat de deelnemers vorderingen konden maken en daarmee ook meer vertrouwen in zichzelf hebben gekregen. 

De deelnemers blijven ook na deze afsluiting actief. Zij gaan door met taallessen en vrijwilligerswerk en een aantal deelnemers gaat zelfs al starten met een mbo-opleiding of pre-mbo-opleiding. 

De deelnemers zijn tijdens het project bijgestaan door een NT2-docent en enthousiaste en ervaren vrijwilligers. 

Het project Opstap naar Maatschappelijke Participatie is bedoeld om mensen na hun inburgering verder op weg te helpen naar participatie in de Zoetermeerse samenleving door middel van het verhogen van hun taalniveau, het vergroten van hun zelfvertrouwen en het vergroten van hun sociale netwerk. 

Foto: Stichting Piëzo

-advertenties-

-goede doel-