20210929 26683Bij de extra vaccinatiemogelijkheid in het Stadhuis, woensdag 29 september, zijn ruim 150 mensen langs geweest om een coronaprik te halen. Een hoge opkomst, aldus Margot Polman, GGD Haaglanden: "We zien dat er echt behoefte is aan laagdrempelige locaties voor de vaccinatie."

Bij de inloop-vaccinatielocatie op het Stadhuis hoefden mensen geen afspraak te maken, zij konden zo langs komen. "We merken dat de laatste tijd de vraag om vaccinaties weer wat toeneemt, waarschijnlijk door de QR code. Mensen vinden het fijn dat ze gewoon langs kunnen komen als het hun uitkomt en ze geen afspraak hoeven te maken."

 

20210929 26684Vaccinatie in Stadhuis

Op het Stadhuis is ook de komende drie woensdagen (6, 13 en 20 oktober) nog de mogelijkheid om je te laten vaccineren. De tijd is steeds van 9 tot 16 uur.
Vanaf 12 jaar wordt gevaccineerd met het Pfizer vaccin en het Jansen vaccin of Pfizer wordt gegeven vanaf 18 jaar. Volwassenen mogen zelf kiezen welk vaccin ze willen.

Mensen die zich willen laten vaccineren kunnen zich melden bij het Stadhuis, ingang RandstadRail.

 

Pop up locaties in de stad

Ook op andere locaties in de stad is het mogelijk om je te laten vaccineren zo staat op verschillende dagen de prikbus van de GGD bij de markten in de wijken. De bus staat er van 10 tot 16 uur en een afspraak maken is niet nodig.

Vrijdag 1 oktober - Markt Rokkeveen
Dinsdag 5 oktober - Markt Oosterheemplein
Zaterdag 16 oktober  - Marktplein, Centrum

Een afspraak maken voor vaccinatie kan ook, maar hiervoor moeten mensen dan wel naar bv de priklocatie in Leidsenhage.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-