eenzaamWijck is een platform voor samenwerking en verbindt Zoetermeerse culturele instellingen, organisaties uit het sociaal domein en wijkbewoners. Met een boekje vol interviews met verhalen over eenzaamheid wil Wijck het gevoel van eenzaamheid bespreekbaar maken en laten zien dat mensen niet alleen zijn.  

Heb jij ervaring met eenzaamheid of onderneem jij iets om eenzaamheid bij anderen te doorbreken? Deel je verhaal en help het bespreekbaar maken. 

“Het boekje met als titel ‘Je bent niet alleen’ is een onderdeel van het project waarmee we willen laten zien dat eenzaamheid iets is dat iedereen ervaart. Je eenzaam voelen hoeft niet te betekenen dat je alleen maar geïsoleerd thuis zit, het kunnen ook kleinere momenten zijn”, vertelt Nikki van Driel, projectleider cultuurparticipatie en vanuit Wijck betrokken bij de Community tegen Eenzaamheid. “Eenzaamheid hoort in het emotioneel spectrum. We zijn allemaal wel eens bang, boos of blij, en ook eenzaam.” 

In het boekje worden verhalen verzameld van mensen die zelf ervaring hebben met eenzaamheid, die vertellen wat het met je doet en wat zij hebben gedaan om er mee om te gaan. Daarnaast worden verhalen verteld van mensen die zich persoonlijk inzetten om eenzaamheid bij anderen te doorbreken, over waarom en hoe zij dit doen. Nikki: “In alle verhalen belichten we positieve kanten. Wat geeft troost als je thuis bent en je eenzaam voelt? Misschien is er een speciaal ritueel dat je verzoent met eenzaamheid.”  

Bij het verhaal wordt een foto gemaakt. Dit hoeft geen (herkenbaar) portret te zijn, maar wordt een verbeelding van wat eenzaamheid met je doet. Deze foto's worden vanaf december geëxposeerd. 

Wil jij meewerken aan het boekje door het delen van je ervaringen met eenzaamheid of het bestrijden daarvan? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier kun je ook terecht met eventuele vragen, of als je twijfelt om mee te doen.  

Dit project voert Wijck uit in samenwerking met fotografe Patricia Munster en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zoetermeer. Wijck is geïnitieerd door CKC & partners, voor meer informatie kun je kijken op www.wijck-zoetermeer.nl  

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-