20210925 26567Festival Historisch Zoetermeer is weer helemaal terug in Zoetermeer. Dit weekend is de Markt en het Dobbe eiland ondergedompeld in een duizendjarig verleden, mét behulp van de heel moderne QR code. Ridders, ambachten, ouderwets lekker eten drinken, er is weer volop te beleven tijdens het Festival Historisch Zoetermeer.

Het festivalterrein is omringd door hekken, met aan de poorten controle op de coronatoegangsbewijzen van de bezoekers. De meeste bezoekers staan al klaar met de telefoon in de hand, een enkeling wordt teleurgesteld weg gestuurd. Eenmaal binnen is er van beperkingen geen sprake meer: overal zie je historisch geklede mensen, er is muziek, heel veel kraampjes met bijzondere, vaak handgemaakte, waar en veel bezoekers die het duidelijk naar hun zin hebben. "Eindelijk mag er weer iets, ik heb hier zó naar uitgekeken!", verklapt een bezoeker met prachtige middeleeuwse jurk aan.

20210925 26598

Bands op Dobbe Eiland

Op het Dobbe Eiland treden dit jaar acht verschillende bands op, waaronder de bekende folkband Kelten Zonder Grenzen, de piratenband Plunder en de paganfolkband Seed. Ook de Schotse en Ierse klanken ontbreken niet met o.a. Sassenachs, Cathinca, Parsley, Old Man Fergus en The Flask. Voor liefhebbers van meer klassieke muziek is er een concert van Ronald de Jong in de Oude Kerk.

 

 20210925 26603  20210925 26609

Speurtocht Schatzoekers

Nieuwe onderdelen dit jaar zijn de historische koetstochten door de Dorpsstraat door Stalhouderij Hanemaaijer en de speurtocht Schatzoekers. Alle kinderen van Zoetermeer van 6 tot 12 jaar kunnen op jacht naar het geheim van de alchemist. Deze spannende speurtocht brengt ze op bijzondere plekken en bij bijzondere figuren uit het verleden. Zo maken ze kennis met de Witte Dame en ontmoeten ze piraten in de Dorpsstraat.

 

Coronatoegangsbewijs

In verband met de landelijke richtlijnen is een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht voor toegang tot het festival. De coronapas is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar, de QR code krijg je na vaccinatie of een negatieve coronatest. Het hele festivalterrein is afgesloten met hekken, bij de drie in- en uitgangen zullen beveiliging de coronapas van bezoekers controleren.
Op het festivalterrein zelf hoeft dan verder geen maatregelen meer in acht te worden genomen, met de coronapas vervalt de 1,5 meter regel.

Video: Stefan Ramdharie

-advertenties-

-goede doel-