20210925 2663720210925 26639Op de eerste dag dat het coronatoegangsbewijs verplicht werd voor toegang tot onder andere horeca en festivals, protesteerde een actiegroep in het Zoetermeerse Stadshart tegen de coronapas. "Wij willen vrije keus en niet gedwongen worden", aldus de actievoerders.

Met zelfgemaakte borden en spandoeken liep de groep door het Stadshart en ging in gesprek met voorbijgangers. De actievoerders waren zeker niet tegen het coronavaccin, zolang dit maar een vrije keus zou blijven. Door de coronapas voelen zij zich gedwongen om het vaccin te nemen.

"Daarom willen wij vandaag een ander geluid laten horen", aldus een actievoerder, "wij zijn bang voor een glijdende schaal. Straks wordt de coronapas ook verplicht in de supermarkt en kan je als niet-gevaccineerde nergens meer heen. Wij willen geen controlemaatschappij hier!"

 

Horeca controleert

De horeca in Zoetermeer geeft aan de coronapassen van klanten te controleren, al is niet iedereen het helemaal eens met de invoering ervan. "Wij worden ingezet als politieagenten met al die controles, daar hebben we helemaal geen tijd voor!", aldus één van de ondernemers aan het Stadhuisplein. Veel horeca ondernemers hebben al handhavers op bezoek gehad voor een gesprek en maakten zich vooraf behoorlijk zorgen over de invoering van de pas. "Ik slaap al de hele week slecht. Ik wil mijn bezoekers welkom heten, niet wegsturen!"

Uiteindelijk zijn de meeste horeca ondernemers het erover eens dat ze 'hun best gaan doen' om te controleren op de coronapas. Vaste klanten die elke dag hun kopje koffie komen drinken, worden niet steeds gecontroleerd. Klanten die geen QR code bij zich hebben, kunnen zonder problemen wel op één van de terrassen plaats nemen, het terras is uitgezonderd van de QR controle.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-