Herman Wijffels komt op maandagavond 11 oktober om 19:30 uur in de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat een lezing geven over een meer duurzame voedselketen. Daarbij zal hij ook zijn kennis delen over de huidige politieke en maatschappelijke ontwikkelingen rond dit onderwerp.

Vorig jaar ging deze Hans Haring lezing vanwege de coronamaatregelen op het laatste moment niet door. De lezing kan in de Nicolaaskerk worden bijgewoond of via livestream gevolgd. Geïnteresseerden kunnen zich voor beide mogelijkheden opgeven via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Duurzaam voedsel

ZoDuVo logo grootVoedsel is onmisbaar, een duurzamer voedselsysteem gaat ons daarom allemaal aan; iedereen heeft te maken met voedsel en heeft daarmee ook invloed op de voedselketen. Om uitstoot van stikstof en CO2 te verminderen wordt al snel gekeken naar de boeren. Minder uitstoot van broeikasgassen, verhogen van biodiversiteit en verduurzaming kan echter ook worden bereikt door de hele voedselketen als uitgangspunt te nemen: van het verwerken van voedsel, het vervoeren ervan, de verkoop, aankoop en consumptie van voedsel tot en met het recyclen van afval. Indien het hele voedselsysteem als uitgangspunt wordt genomen, ontstaan nieuwe mogelijkheden om duurzaamheid te bevorderen. Zo kunnen ook voedingsmiddelenindustrie, vervoerders, supermarkten, restaurants, consumenten en gemeenten bijdragen aan verduurzaming. Door duurzamer te eten kunnen consumenten de boeren ondersteunen in het gebruik van duurzamere productiemethoden. Waar staan we nu en welke stappen kunnen we in Zoetermeer nemen om te komen tot een duurzamer voedselsysteem?

Herman Wijffels

200725 herman wijffels 1 1920x1280 copyVan Herman Wijffels wordt gezegd dat hij de beste premier van Nederland was, die Nederland nooit heeft gehad. In werkelijkheid is Herman Wijffels een boerenzoon en was hij directeur van de Rabobank, voorzitter van de SER, werkte hij bij de Wereldbank in Washington, was hij informateur voor het kabinet Balkenende IV en hoogleraar Duurzaamheid in Utrecht. Nu wil hij graag zijn kennis en visie delen met iedereen die daarin is geïnteresseerd.

 

Hans Haring-lezing

Stichting DuurSamen Zoetermeer organiseert jaarlijks de Hans Haring-lezing, waarin duurzaamheid centraal staat. Deze keer gaat het om duurzame, gezonde voeding omdat in Zoetermeer samen met andere organisaties een netwerk wordt opgezet om door middel van eigen en gezamenlijke activiteiten de bewustwording daarover te bevorderen. Met andere woorden om een regionaal duurzaam voedselsysteem op te zetten. Laurens de Groot leidt deze bijeenkomst.

 

Aanmelding

De lezing wordt gehouden in de Nicolaaskerk, Dorpsstraat 24, 2712 AL, Zoetermeer op maandag 11 oktober en begint om 19:30 uur. Vanwege de coronacrisis verzoekt DuurSamen geïnteresseerden zich aan te melden door het sturen van een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op basis daarvan weet de organisatie hoeveel mensen er komen en wie de lezing via livestream willen volgen.

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-