rolstoel4d eigenwijDe honderden deelnemers aan de Zoetermeerse Rolstoelvierdaagse genieten deze week volop van vier dagen wandelen in de buitenlucht. De Vierdaagse kon in het voorjaar niet doorgaan, maar werd nu alsnog georganiseerd.

Vele vrijwilligers hielpen van maandag tot en met donderdag mee om de rolstoelen te duwen en de deelnemers een leuk uitje te bezorgen. Vanaf verschillende tehuizen in de stad vertrok zo een stoet met rolstoelen, waarbij de deelnemers zichtbaar genoten van de ritjes. Een vrijwilliger: "We boffen deze week ook erg met het weer! Het is heerlijk om nu buiten te zijn en een tochtje te maken." Onderweg werd vaak even gestopt en bij de pauzeplaats bij Eigen Wij was zelfs even een kort muzikaal optreden.

 rolstoel4d 2 rosltoel4d 1 
 rolstoel4d  rosltoel4d 3

 

De Rolstoelvierdaagse werd normaal gesproken altijd afgesloten met een muziekoptreden in het Stadshart, dat kon dit jaar nog niet doorgaan. De burgemeester sprak alle deelnemers echter per video toe en beloofde er alles aan te doen om volgend jaar weer muzikaal af te sluiten.

Foto': Marja de Laaf en Rita Soutendijk

-advertenties-

-goede doel-