station lansingerland 5Buslijn 73, die rijdt van Zoetermeer Centrum-West via Palenstein en Dorp naar station Lansingerland-Zoetermeer, zal per augustus 2022 stoppen. De MRDH wou de buslijn eigenlijk per direct beëindigen, omdat het aantal reizigers zeer laag is op deze lijn.


Het college is blij dat de bus nog rijdt tot volgend jaar augustus, in de tussentijd wordt gezocht naar andere oplossingen. Zo wordt bekeken of andere buslijnen haltes kunnen overnemen. De dinestregeling voor Lijn 73 wordt wel versoberd, de bus rijdt alleen nog overdag, niet meer ‘s avonds en in het weekend.
In 2019 heeft MRDH eenmalig voor maximaal twee jaar een aanvullende subsidie beschikbaar gesteld voor lijn 73. Deze buslijn was bedoeld om te voorzien in een gat dat ontstond doordat andere vervoerbedrijven (Arriva, RET) hun buslijnen omlegden naar het nieuwe station Lansingerland, maar daardoor het centrum van Zoetermeer niet meer bedienden. Het wegvallen van deze subsidie betekent dat de buslijn niet langer rendabel is.

Foto: Station Lansingerland-Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-