H0326Op het Historisch Festival aanstaande zaterdag  25 september staat een enorme tent. Oud Soetermeer en het  Stadsarchief laten daar zien hoe mensen vroeger werkten in Zoetermeer. Naast een geheimzinnige installatie die papier maakt én een sneltekenaar zijn er wel honderd foto’s en een film te zien. 

“Aan het Werk” is een expositie met meer dan 100 historische foto’s. Ooit was arbeid in Zoetermeer vooral verbonden met de landbouw. Dag in, dag uit leefden de Zoetermeerder met de natuur en de seizoenen. Ze maakten lange dagen, die om 11 uur werden onderbroken door de zware klok van de Oude Kerk. Deze aardappelklok luidde om aan te kondigen dat de vrouwen op het veld naar huis moesten om het warme middageten klaar te maken. Handelaren vaak in zuivel venten hun handel uit in omliggende steden en waren de hele dag weg. Middenstanders stonden dag in, dag uit achter de toonbank van hun winkels of bezochten klanten. Dienstmeisjes,
1935 ca Aagje Kramer telefooncentrale R1427 arbeiders, dagloners, ambachtslieden en notabelen hadden ieder hun eigen werk en ritme.

Bezoek eens de tent  op zaterdagmiddag op en rond het Marktplein. Beleef de activiteiten tijdens het Historisch Festival en neem een kijkje in de grote  tent voor de expositie, de films, sneltekenaar en papierschepper. En profiteer gelijk van de speciale kortingen op vele boeken die u in daar kunt vinden.onderschrift foto links boven:
Aardappelen rooien op het land in de Meerpolder rond 1940 (Collectie Historisch Genootschap Oud Soetermeer)

Onderschrift foto rechtsonder:
1935: Aagje Kramer bezette rond 1935 de telefooncentrale van Zoetermeer (Collectie Oud Soetermeer)

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

 

-advertenties-

-goede doel-