historischzoetermeerNa de verkleinde versie van 2020 is Festival Historisch Zoetermeer weer terug in het centrum van Zoetermeer. Op zaterdag 25 en zondag 26 september gaat Zoetermeer terug in het duizendjarige verleden, mét behulp van de heel moderne QR code.


Het was lange tijd onzeker óf en zo ja hóe dit festival door zou kunnen gaan. Organisator Sebastiaan Smits kreeg pas een week geleden een definitief ‘go’ voor het Historisch Festival. Smits: “We kunnen nu een heel compleet festival neerzetten, maar wel mét controle op de QR code van de coronapas. Op het laatste moment hebben we nog extra beveiliging ingehuurd en hekken om het hele terrein af te sluiten. Dit bracht natuurlijk veel extra kosten met zich mee, maar gelukkig kregen we een extra bijdrage van de Zoetermeerse Cultuurzomer.”

Op het Marktplein wordt in de HABO GWW Arena het riddertoernooi van The Knights of Camelot gehouden, waarbij de ridders te paard tegen elkaar strijden. Ook is hier de vogelshow De Raaf van Rockevheen te zien. Op het marktplein bevinden zich ook de oude ambachten en tonen het Historisch Genootschap Oud Soetermeer en het Stadsarchief hoe er al eeuwen in Zoetermeer gewerkt wordt.

 

Bands op Dobbe Eiland

Op het Dobbe Eiland treden dit jaar acht verschillende bands op, waaronder de bekende folkband Kelten Zonder Grenzen, de piratenband Plunder en de paganfolkband Seed. Ook de Schotse en Ierse klanken ontbreken niet met o.a. Sassenachs, Cathinca, Parsley, Old Man Fergus en The Flask. Voor liefhebbers van meer klassieke muziek is er een concert van Ronald de Jong in de Oude Kerk.

 

Speurtocht Schatzoekers

Nieuwe onderdelen dit jaar zijn de historische koetstochten door de Dorpsstraat door Stalhouderij Hanemaaijer en de speurtocht Schatzoekers. Alle kinderen van Zoetermeer van 6 tot 12 jaar kunnen op jacht naar het geheim van de alchemist. Deze spannende speurtocht brengt ze op bijzondere plekken en bij bijzondere figuren uit het verleden. Zo maken ze kennis met de Witte Dame en ontmoeten ze piraten in de Dorpsstraat.

 

Coronatoegangsbewijs

In verband met de landelijke richtlijnen is een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht voor toegang tot het festival. De coronapas is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar, de QR code krijg je na vaccinatie of een negatieve coronatest. Het hele festivalterrein is afgesloten met hekken, bij de drie in- en uitgangen zullen beveiliging de coronapas van bezoekers controleren.
Op het festivalterrein zelf hoeft dan verder geen maatregelen meer in acht te worden genomen, met de coronapas vervalt de 1,5 meter regel.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-